main logo
4332

Directorul FSB afirmă că R. Moldova ar reprezenta o amenințare pentru Rusia

Directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Alexander Bortnikov, a declarat că o „amenințare” la adresa Rusiei „vine din Moldova”.

Directorul FSB afirmă că Moldova ar reprezenta o amenințare pentru RusiaFoto: Imagine simbol/Alexander Bortnikov

După cum relatează Infotag, șeful FSB a făcut această declarație în cadrul celei de-a 55-a reuniuni a Consiliului șefilor organelor de securitate și serviciilor speciale ale țărilor CSI, transmite Știri.md.

Potrivit presei ruse, Bortnikov a declarat că „Occidentul pune tot mai multă presiune asupra Moldovei pentru a intra într-o confruntare deschisă cu Rusia, iar aceasta este o amenințare serioasă”.

„Uniunea Europeană și NATO leagă continuarea asistenței financiare și perspectivele de integrare europeană a țării de includerea teritoriului său în logistica livrărilor militare către Ucraina și de soluționarea definitivă a «problemei transnistrene»”, a declarat șeful serviciului rus de securitate.

Bortnikov a îndemnat conducerea moldoveană să fie rezonabilă pentru „a nu tranzacționa suveranitatea pentru câștiguri politice pe termen scurt”.

Acesta a mai spus că „unele țări se pregătesc să invadeze teritoriul Belarusului”. Bortnikov nu a precizat la ce țări se referă, dar a amenințat statele baltice, Polonia și Moldova că acest lucru ar putea duce la „sporirea ostilităților”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării