26 apr, 2019 12:55
258
0
Directorul executiv al IPRE: Moldova este într-o criză politică
26 apr, 2019 12:55
258
0

Republica Moldova este într-o criză politică. În aproape două luni, legislativul nou ales nu a reuşit să devină funcţional şi să numească un guvern.

Declaraţia a fost făcută de Iulian Groza, directorul executiv al Institutului pentru Politici şi Reforme Europene /IPRE/, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Moldpres, transmite Știri.md.

Potrivit sursei citate, timp a rămas foarte puţin pentru că legislaţia R. Moldova stipulează că dacă timp de trei luni legislativul nu adoptă nici o decizie, acesta trebuie dizolvat. 

„Până pe 20 iunie parlamentul trebuie să devină funcțional. Acest lucru pare destul de dificil în contextul tentativelor de negocieri înregistrate în ultima perioadă. Din câte vedem, procedura de creare a unor coaliții după parlamentare este dificilă”, a opinat Groza.

El a adăugat că cele trei formațiuni mari care au acces în parlament sunt puternic influențate de programul lor electoral şi promisiunile făcute alegătorilor, fapt ce îngreunează procesul de creare a unei coaliţii de guvernare. 

„Pentru moment, nimeni nu poate să dea un răspuns dacă va exista o coaliţie sau vor fi anticipate. Cert este că cu cât mai mult va dura această incertitudine, cu atât mai grav va fi afectată R. Moldova”, a conchis Groza.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter