main logo
781

Directori de instituţii de stat, audiaţi de o comisie parlamentară

Fostul Procuror General Eduard Harunjen dar şi directorii ÎP ”Moldpres” şi postului de televiziune Moldova 1 au fost audiaţi vineri, 20 septembrie de membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Directori de instituţii de stat, audiaţi de o comisie parlamentară

Potrivit preşedintelui comisiei Mihai Popşoi, la şedinţa de astăzi au fost audiaţi  ex-Procurorul General, Eduard Harunjen, directorul ÎP ”Moldpres”, Andrei Volentir, directorul postului TV Moldova 1, Ecaterina Stratan, şi fostul adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, Mihail Ciubaciuc, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

“Ex-directorul interimar al SPPS, Anatolie Golea a prezentat informaţii în scris iar  președintele Asociației Procurorilor, Alexandru Cladco şi șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc au solicitat să fie audiaţi într-o altă şedinţă”, a spus Popşoi.

Potrivit sursei citate, în urma audierilor au fost obţinute informaţii desfăşurate de la fostul procuror general dar şi s-a aflat cine a dat ordin să nu fie permis accesul miniştrilor din Guvernul Maei Sandu în executiv. “Ce ţine de publicarea unor acte în Monitorul Oficial au parvenit şi acolo informaţii interesante.  Iar  Ecaterina Stratan a anunţat că a consultat membrii consiliului pentru a lua decizii în acea săptămână”, a spus Popşoi.

El a adăugat că comisia va veni cu un raport detaliat despre situaţia din 8-14 iunie  2019 până la finele anului iar pe parcursul lunii octombrie vor fi audiaţi foşti miniştri din Guvernul Filip dar şi foştii magistraţi de la Curtea Constituţională.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării