main logo
2354

Diplomatul declarat indezirabil trebuie să părăsească țara în 72 de ore

Diplomatul din cadrul Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat indezirabil în consecința activității pe care a desfășurat-o pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit secretarului general al ministerului, Mihai Mîțu, acesta urmează să părăsească Moldova în decurs de 72 de ore de la înștiințarea din partea Ministerului Afacerilor Externe.

Diplomatul declarat indezirabil trebuie să părăsească țara în 72 de oreFoto: Știri.md/Arhivă

Mihai Mîțu susține că funcția pe care a deținut-o Oleg Vasnețov și acțiunile pe care le-a realizat pe teritoriul Republicii Moldova au stat la baza deciziei de a-l declara persoană indezirabilă, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Acesta urmează să părăsească teritoriul R. Moldova timp de 72 de ore”, spune Mihai Mîțu.

Fiind întrebat ce acțiuni ar putea urma din partea Moscovei drept răspuns la decizia Chișinăului, Mihai Mîțu a spus că admite o reacție similară.

„În maniera clasică, urmează probabil un răspuns în oglindă. Urmează să vedem care vor fi deciziile Federației Ruse în acest sens”, a adăugat secretarul de stat.

De menționat că Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova l-a anunțat pe ambasadorul Oleg Vasnețov că un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persona non grata pe teritoriul R. Moldova și urmează să părăsească teritoriul statului nostru.

La scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a venit cu o reacție după ce Ministerul de Externe al R. Moldova a anunțat expulzarea unui angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Astfel, Moscova promite că va răspunde la decizia Chișinăului de a expulza un angajat al Ambasadei Rusiei în R. Moldova.

Știri.md amintește că Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia cu 87,8 la sută, conform exit-pollurilor, citate de Reuters. Marja de victorie a lui Putin a fost cea mai bună de până acum, depăşind cea mai mare marjă de 76,7% din cele patru alegeri anterioare, în 2018. Prezenţa la vot în acel an a fost de 67,5%.

Prezența la vot în regiunea transnistreană în cadrul alegerilor prezidențiale din 2024 a fost de 46.179 de persoane. În total au fost deschise șase secții de vot în stânga Nistrului.

La scurt timp, Vladimir Putin le-a mulţumit ruşilor pentru votul la alegerile prezidenţiale pe care le-a câştigat cu majoritate de voturi, conform rezultatelor preliminare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării