main logo
729

Dilema lui Cebotari: Fotoliul de deputat sau de consilier municipal?

Membrul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Cebotari rămâne singurul deputat din CMC.

Dilema lui Cebotari: Fotoliul de deputat sau de consilier municipal?Foto: știri.md

Democratul spune că încă nu a luat o decizie dacă va renunța la mandatul de deputat în favoarea funcției de consilier municipal, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Întrebat dacă a luat o hotărâre în privința funcției pe care o va exercita în continuare, fie în calitate de deputat, fie în calitate de consilier municipal, Cebotari a răspuns pentru Agora:

„Am să iau o decizie mai aproape de expirarea termenului legal, pentru a înțelege mai bine unde pot fi util și pentru a finaliza consultațiile cu echipa și oamenii care m-au susținut”

Menționăm că pentru funcția de consilier în CMC au fost votați patru parlamentari. Mai exact, vorbim despre Denis Ulanov, membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Șor, Octavian Țîcu, deputat neafiliat și Ion Ceban, deputat al PSRM.

Ulterior, Ion Ceban a renunțat la mandatul de consilier, fiind ales primar al capitalei. Mai mult, Ceban a renunțat la mandatul de deputat și membru al partidului.

În aceeași zi, prin decizia CEC-ului, și Octavian Țîcu renunță la funcția de consilier municipal, iar la 22 noiembrie, deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Șor, Denis Ulanov decide să rămână în Parlament.

În acest context, Vladimir Cebotari rămâne singurul membru CMC care nu a luat încă o decizie în privința funcției de membru CMC. 

Cebotari a fost prezent la ultima ședință a Consiliului Municipal. Legea prevede un termen de 30 de zile în care noul ales să poată decide dacă alege funcția de deputat sau consilier municipal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării