1021
0
Diaspora din Portugalia se va prezenta în instanță la Chișinău
1021
0

Reprezentanții diasporei din Portugalia, care au expediat în instanța de judecată din Republica Moldova o contestație, trebuie să se prezinte până mâine la ora 20:00 cu buletinele. Altfel, contestația nu va fi valabilă.

Diaspora din Portugalia se va prezenta în istanță la Chișinău

Ludmila Avricenco, o moldoveancă stabilită în Portugalia, spune că a primit răspuns de la instanța de judecată că trebuie să se prezinte în proces, la Chișinău, până mâine seara, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Azi, din Portugalia, a fost trimisă contestația în instanța de judecată din Chișinău și a venit răspunsul. Mâine, la ora 20:00, să ne prezentăm cu buletinele la judecată. Dacă nu ne prezentăm, contestația nu are nici o valoare, trebuie să ne adresăm organelor de mai sus. Am uitat să spun că trebuie să ne prezentăm în Chișinău”, a scris cetățeanca pe într-un grup de moldoveni.

Totodată, diaspora a inițiat și o petiție „privind încălcarea dreptului la vot”. Moldovenii se adresează misiunilor de observare, ambasadelor acreditate în Republica Moldova, Comisiei Electorale Centrale și Curții Constituționale.

„Privarea noastră de dreptul la vot s-a realizat prin: 

1) Nedeschiderea secțiilor de votare conform criteriilor prevăzute de Codul electoral. Comisia Electorală Centrală a ignorat prevederile Codului electoral și nu a deschis secții de votare în străinătate conform criteriilor stabilite de lege, îndeosebi au fost nesocotite criteriile cu privire la participarea în cadrul ultimelor alegeri și cel al înregistrării prealabile.

2) Interzicerea de a vota cu pașaportul a cărui termen de valabilitate a expirat. Contrar practicii constante de la ultimele 7 scrutine electorale și neglijând Decizia irevocabilă a Curţii Supreme de Justiţie din 28.11.2014 (dosarul nr.3-1646/14), Comisia Electorală Centrală a interzis votarea cu pașapoarte ale căror termen de valabilitate a expirat (care conțin IDNP)”, se spune în petiție.

Citește și
article image
Ce partide ar ajunge în Parlament dacă duminica ar avea...
0
464
article image
Usatîi: Majorarea numărului de secții de la 83 la 85 e o...
0
186
article image
Alți trei candidați au fost înregistrați oficial în cursă...
0
122
article image
Pavlicenco, înregistrată în circumscripția nr. 50 la...
0
104