main logo
1980

Diacov propune revenirea la alegerea președintelui de către Parlament

Un deputat PDM, Dumitru Diacov, propune să se revină la alegerea președintelui R. Moldova de către Parlament.

Diacov propune revenirea la alegerea președintelui de Parlament

Despre acest fapt, el a scris într-o postare pe contul său de Facebook, transmite Știri.md.

Deputatul susține că în așa mod va fi depășită această problemă și va fi mai simplu de ales președintele R. Moldova, în contexul pandemiei:

„Tot mai des, în ultimele zile, oameni importanți se dau cu părerea referitor la alegerile prezidențiale. Mulți propun amânarea acestor alegeri, în legătură cu năpastia de coronovirus care a venit pe capul nostru. 

Sunt de acord ca efectul acestei nenorociri asupra societății noastre va fi unul greu de estimat astăzi. Sunt convins că va fi imposibil să avem o campanie electorală normală pe fundalul nenorocirelor care ne așteaptă.

De aceea propun să discutam nu despre amânarea acestor alegeri, ci despre revenirea la alegerea președintelui în Parlament. 

Președinția trebuie să devină factor de stabilitate, de echilibru politic și de consens național. Liderii partidelor trebuie să lupte pentru executiv, pentru funcția de prim-ministru și posibilitatea de a realiza programul electoral al partidului, dar și pentru dreptul de a forma majoritatea parlamentară, care asigură cu acte normative activitatea guvernului.

Înțeleg, că momentul pentru astfel de discuții nu este prea potrivit. Dar și de amânat este aproape imposibil. Ar fi fost foare bine ca această discuție să fie preluată de mass-media, de organizațiile neguvernamentale și de toți acei care îi doare sufletul de viitorul țării. 

La urma urmei, majoritatea țărilor europene au un astfel de sistem de guvernare. Noi am încercat și una, și alta. Dar a venit timpul să luăm o decizie finală, pentru Republica Moldova și viitoarele generații!”, a încheiat deputatul.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării