main logo
1665

Diacov: Mă bucur că în ceasul al 12-lea ne-a ajuns curaj și tărie să plecăm

Mă bucur că în ceasul al 12-lea ne-a ajuns curaj și tărie să plecăm de la guvernare cu demnitate.

Diacov: Mă bucur că în ceasul al 12-lea ne-a ajuns curaj să plecămFoto: știri.md

Declarația a fost făcută de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

Politicianul a menționat că Partidul Democrat pentru moment traversează o perioadă dificilă, transmite Știri.md.

"Nu pot nega faptul că traversăm o perioadă dificilă. PDM a fost un partid în care s-au investit speranțe, partid care a fost prezent în toate sectoarele vieții publice. Plecarea de la guvernare în acest mod e o problemă pentru echipă, o problemă inclusiv psihologică. Și, mai ales, în contextul în care actuala guvernare are drept scop distrugerea PDM-ului și acest fapt nu mai este un secret pentru nimeni. 

Ne întrebăm: până unde poate avansa această promisiune a guvernării, că au venit la putere pentru a demola PDM-ul? Totuși, PDM a plecat singur de la putere și comunitatea internațională a salutat acest transfer pașnic de putere. 

E adevărat că au fost mici emoții, puțină gălăgie, dar noi am luat singuri decizia de a pleca și a lăsa guvernarea actuală să-și facă treaba. Eu mă bucur că în ceasul al 12-lea ne-a ajuns curaj și tărie să plecăm de la guvernare cu demnitate", a menționat Diacov.

Amintim că după ce partenerii externi din UE, SUA, Federația Rusă au recunoscut noua guvernare de la Chișinău, la data de 14 iunie Partidul Democrat a anunțat că pleacă de la guvernare.

La data 24 iunie, Vlad Plahotniuc a anunțat că pleacă din funcția de președinte al Partidului Democrat, însă nu va renunța la mandatul de deputat, iar o decizie în acest sens o va lua cu locuitorii raionului Nisporeni, care l-au votat.

La data de 30 iulie, acesta anunță că își depune mandatul de deputat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării