main logo
6933

Diacov l-a imitat pe Plahotniuc: Mi-a dat un telefon cu 3 numere

Candidatul Ivan Diacov, fratele deputatului democrat Dumitru Diacov, l-a parodiat pe Vlad Plahotniuc și a dezvăluit că a primit un telefon foarte scump cu 3 numere de la fostul lider PDM.

Diacov l-a imitat pe Plahotniuc: Mi-a dat un telefon cu 3 numere

Declarațiile au fost făcute în cadrul live-ului transmis pe platforma Votum.md, transmite Știri.md.

Ex-procurorul-șef al Chișinăului, care în prezent candidează la șefia Capitalei din partea partidului condus de Renato Usatîii, Ivan Diacov, a declarat că s-a văzut cu Vlad Plahotniuc după ce a scris un raport dur despre fostul procuror general Corneliu Gurin.

"Am avut o întâlnire cu Plahotniuc. El m-a invitat și mi-a spus că a cheltuit 2 milioane cu procurorul general. Eu m-am dezlănțuit și am spus tot ce cred despre el și despre problemele societății. El a luat niște foi și însemna pe foiță ce vorbeam. Eu stăteam la perete și el își arunca ochii asupra mea. În față erau camere, cred. Asta e realitatea. El mi-a spus că vorbesc de 38 de minute, i-am spus că sunt Procurorul Capitalei și am vorbit apoi peste două zile 7 minute. A pus două condiții pe care le-am acceptat legal, dar el nu s-a ținut de promisiune", a declarat Ivan Diacov în cadrul live-ului, imitând pe alocuri vocea fostului lider PDM.

Totodată, ex-procurorul susține că a primit atunci un telefon scump din partea lui Vlad Plahotniuc.

"Mi-a dat un telefon scump, n-am avut așa ceva în viața mea. Era un telefon cu 3 numere: al lui, al lui Barsetka (n.r. deputatul PDM Constantin Botnari) și al lui Damir (n.r. Dorin Damir, președintele Federației de K1 din Moldova). Mi-a spus că pot suna și la miezul nopții. M-am dus și l-am aruncat în veceu. N-am vorbit cu el cum dumneata n-ai vorbit cu el mai mult. Nu m-am lăsat îngenuncheat și cumpărat", a precizat fostul procuror.

Cât despre înțelegerile avute, Diacov susține că în discuția cu Plahotniuc era rugat să renunțe la o bucată din raport.

"M-a rugat să scot o parte despre un flăcău de la anticorupție, care a jucat rolul principal în dosarul Filat, deși Bețișor era în față. Gurin mi-a luat dosarul cu unul dintre cel mai mare traficant de droguri. Criminalul a luat 9 ani de pușcărie pe alt dosar, dar acel dosar de milioane se prăfuiește", a precizat Ivan Diacov.

Pe de altă parte, Diacov susține că nu e Plahotniuc cel care a condus țara de unul singur, ci că era vorba de o făcătură.

"Nu vreau să dau aprecieri politice. Sunt procuror și mă deranjează implicare Procuraturii. Dacă este voință de undeva, Dodon mâine e înlăturat sau doamna Greceanîi. Dacă trebuie Candu să fie arestat, mâine e arestat și tot așa. Procuratura e obiect de șantaj. E tragedie națională. Ei trebuie să asigure liniștea în societate, nu să bage frica în om. Omul nu are siguranță. Mulți oameni de afaceri au milioane de dolari pe care îi țin în borcan. Bunăoară hotelul Codru distrus, cafeneaua Guguță, hotelul Chișinău, hotelul Moldova. Ce e asta? Hoție. De ce hotelul Național nu se dă la gunoi sau să fie renovat? Pentru că acei oameni nu au o garanție că vor avea dividende", a conchis fostul procuror.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării