main logo
1767

Diacov: Ghimpu s-a înțeles cu Plahotniuc ca Radu să fie primar

Candidatul Ivan Diacov, fratele deputatului democrat Dumitru Diacov, susține că Mihai Ghimpu s-a înțeles în 2017 cu Vlad Plahotniuc ca Silvia Radu să fie primar al municipiului Chișinău.

Diacov: Ghimpu s-a înțeles cu Plahotniuc ca Radu să fie primarColaj: știri.md

Declarațiile au fost făcute în cadrul live-ului transmis pe platforma Votum.md, transmite Știri.md.

"Dorin Chirtoacă are foarte multe dosare penale. Ele se prăfuiesc acolo undeva, însă el se plânge că Plahotniuc acel rău i-a deschis dosare penale. N-a mai fost chiar așa. A fost o înțelegere între Ghimpu și Plahotniuc ca Silvia Radu să fie primar. Însă ca să nu râdă lumea ei au hotărât să facă un scenariu pentru proști și i-au intentat dosar penal. Chiar l-au arestat pe Grozavu și Gamrețchi", a explicat Ivan Diacov.

Potrivit lui, scenariul lui Plahotniuc și Ghimpu nu a mers pentru că alegătorul a încurcat scenariul și n-a votat-o pe Silvia Radu.

"Când Silvia Radu trebuia să fie cu coroana pe cap și să conducă primăria, avea să fie clasat dosarul lui Dorin Chirtoacă din lipsă de probe. PL avea să fie ca pătimit și avea să meargă mână în mână cu PDM. Scenariul n-a mers pentru că alegătorul a încurcat planurile și tot s-a dus pe râpă", a explicat Ivan Diacov.

Contactată de Știri.md, Mihaela Bâtcă, purtătorul de cuvânt al fostului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că acuzațiile lui Ivan Diacov sunt aberații.

Știri.md precizează că Silvia Radu a deținut funcția de primar interimar general al Capitalei din noiembrie 2017 până în aprilie 2018, când a depus cerere de suspendare din funcție pe motiv că participă în calitate de candidat independent la alegerile locale din 20 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării