main logo
454

Diacov: Fără PDM, Moldova nu își va putea păstra suveranitatea și independența

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat (PDM), Dumitru Diacov, consideră că, fără PDM, care este o forţă centristă, Moldova nu îşi va putea păstra suveranitatea şi independenţa.

Diacov: Fără PDM, Moldova nu își va putea păstra independențaFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat sâmbătă, la Congresul al IX-lea extraordinar al PDM, transmite Știri.md.

"Imaginează-ţi că PDM va dispărea, unii vor trage ţara la stânga, alţii - la dreapta. Această ţară nu va avea niciodată pace, nu-şi va găsi niciodată drumul. Partidul Democrat a fost întotdeauna un factor de stabilizare. Putem purta un dialog atât cu stânga, cât şi cu dreapta. Iar fără PDM, în Moldova niciodată nu ar fi fost posibil un dialog constructiv. Şi noi nu am conştientizat imediat ce s-a întâmplat acum trei luni. Ne-am trezit că majoritatea a fost creată fără noi. Acum sunt un pic mai calm. Nu am dormit luni întregi şi mă întrebam de multe ori pe zi de ce s-a întâmplat aceasta? Ceea ce s-a întâmplat în această vară a fost o întâmplare nefericită", a spus Diacov.

El a fost unul dintre puţinii vorbitori la congres care a recunoscut greşelile democraţilor, menţionând că, acum, "partidul va avea transparenţă şi colegialitate în luarea deciziilor".

"Nu trebuie să se mai repete situaţia când cineva lua toate hotărârile, iar Parlamentul şi Guvernul doar le executa. Iar apoi nou ne era ruşine de aceste hotărâri", a recunoscut Diacov.

În acelaşi timp, niciunul dintre delegaţii congresului nu l-a criticat pe fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc. Majoritatea vorbitorilor au încercat să evite menţionarea lui Plahotniuc, iar fostul speaker al Preşedintelui, Andrian Candu, l-a lăudat pe fostul lider, subliniind că, "datorită lui Plahotniuc, PDM a obţinut pentru prima dată în istoria sa 30 de locuri în Parlament".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării