main logo
976

Diacov: Dosarul Şor, cusut cu ață albă. Sunt șanse mari să rămână necondamnat

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău Ivan Diacov susține că dosarul în care este vizat actualul primar de Orhei, Ilan Şor, este tergiversat intenționat și asta pentru că se dorește prezența lui Șor în politică.

Diacov: Dosar cusut cu ață albă. Șor poate rămâne necondamnat

Potrivit lui Diacov, expertiza contabilă care a fost dispusă a fi efectuată în cadrul dosarului ar putea veni cu un raport în favoarea inculpatului.

„Dosarul se tergiversează pentru că sunt interese. E cusut cu ață albă. Se vrea ca el să fie în politică. Ce eu trebuie să vă spun asta? Voi nu știți? Cine nu știe? Eu nu-s politician și nu vreau să fac speculații politice. Părerea mea e că dosarul se tergiversează intenționat. Pe vremea sovietică un astfel de dosar se examina și se condamna în șase zile”, a declarat Diacov în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

Fostul șef al Procuraturii municipiului Chișinău spune că șansele ca Ilan Șor să rămână necondamnat sunt foarte mari. 

„Sunt foarte mari șansele. S-a numit expertiză și posibilitatea că ea va da un răspuns dorit este foarte mare. Expertiza contabilă e destul de complicată. Dacă expertul foarte bine jonglează cu fapte și decizii, procurorul poate să citească și să spună: Da, e adevărat”, a mai adăugat Diacov.

Amintim că în iunie 2017 Ilan Șor a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și șase luni de închisoare, într-un penitenciar de tip semi-închis. Primarul de Orhei este învinuit de obținerea a circa 5 miliarde de lei de la BEM. În prezent dosarul este la faza de recurs la Curtea de Apel Cahul. Șor se declară nevinovat.

De menționat că Ivan Diacov este fratele președintelui de onoare al Partidului Democrat - Dumitru Diacov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării