main logo
3730

Diacov, despre reţinerea lui Stoianoglo: Ne socot chiar de proşti

Fostul procuror al municipiului Chişinău Ion Diacov susține că reţinerea procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, este un vădit ilegală.

Diacov, despre reţinerea lui Stoianoglo: Ne socot chiar de proşti

Tot aici, Diacov afirmă că preşedintele Maia Sandu şi majoritatea parlamentară a PAS ar fi apelat „la serviciile celui mai odios procuror plahotniuchist Viorel Morari şi i-au permis acestuia să-şi regleze conturile personale cu procurorul general”, transmite Știri.md.

„Pentru informaţie: Procurorul de caz Victor Furtună (n.r. - procurorul care îl anchetează pe Stoianoglo) este cumnat cu Popenco, fostul adjunct docil al lui Viorel Morari.

Furtună a fost executor şi al altui caz de reglări de conturi organizat de Viorel Morari cu fostul său şef, odiosul Nicolae Chitoroagă.

Este hazardată declaraţia ministrului Litvinenco, precum că el a aflat din Internet că procurorul Furtună a fost şi “executorul” lui Chitorogă.

Ne socot chiar de proşti”, a scris Diacov pe Facebook.

Procurorul general a fost reținut de ofițerii PA.

Tot ieri seara, ofițerii SIS au luat cu asalt clădirea PG, înainte de briefingul de presă al lui Stoianoglo.

„Revenim la stat capturat”. Aceasta a fost prima declarație făcută de către Procurorul General, după reținere. Ulterior, el a declarat că acțiunile respective sunt o răzbunare din partea Maiei Sandu.

Evenimentele au fost comentate și de opoziție. Igor Dodon a declarat că reținerea lui Stoianoglo este o greșeală politică fatală, iar Batrîncea a calificat acțiunile drept o răfuială politică.

Totodată, deputat PAS, Olesea Stamate, a declarat că membrilor CSP le-a ajuns cuțitul la os.

Și jurnalista Natalia Morari, care ar fi plecată la Londra, a comentat ultimele acțiuni care au avut loc aseară la sediul Procuraturii Generale. În opinia sa, „până și Plahotniuc poate muri de invidie”, pentru felul în care au decurs lucrurile ieri.

„Serios, adică așa se fac reformele în justiție în Moldova?”, s-a întrebat politologul, Dionis Cenușa, după ce Procurorul General a fost reținut de ofițerii de la SIS. „Multe, multe lucruri de povestit partenerilor externi”, afirmă acesta.

Astăzi, președinta țării, Maia Sandu, a venit cu o reacție, declarând că decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP.

Pe de altă parte, președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că „toată lumea aplaudă fără a înțelege măcar ce s-a întâmplat de fapt”, iar „PAS deține puterea absolută, rămâne să sperăm că o va folosi corect și cu modestie”.

Totodată, fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, declară că acțiunile de ieri, în adresa lui Alexandr Stoianoglo, inclusiv reținerea sa, demonstrează faptul că el este unul dintre cei mai buni Procurori Generali din istoria R. Moldova. Acesta susține că tot ce s-a întâmplat este un atac la adresa independenței Procuraturii, de fapt.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării