main logo
758

Diacov: Deschiderea consulatului rusesc la Tiraspol, nu este un subiect pe agenda AIE

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susţine că deschiderea unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol nu este un subiect de discuţie în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană. „În Alianță se vine doar atunci când subiectul va fi unul bine conturat”, mai spune Dumitru Diacov.

Diacov despre deschiderea consulatului rusesc la TiraspolDumitru Diacov susţine că deschiderea unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol nu este un subiect de discuţie

“Trebuie să vedem care sunt condițiile deschiderii acestui consulat, cum se asigură activitatea lui în stânga Nistrului, etc. Problema este securitatea celor care vor activa în cadrul consulatului, cum va activa și cu ce se va ocupa reprezentanța. Or, în cazul în care ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va permite acest lucru, respectiv va putea cere anumite explicații pe marginea activității consulatului”, declară preşedintele de onoare al PD, într-un comentariu pentru allmoldova.md.

“Eu consider că deschiderea unui consulat la Tiraspol nu este o temă de discuție pentru Alianța de Integrare Europeană. Premierul Filat a anunțat că subiectul a fost discutat la Moscova doar cu Narâșkin. De aceea, Premierul a discutat, ministerul de Externe execută, iar în Alianță se vine doar atunci când subiectul va fi unul bine conturat. Din aceste considerente, eu cred că Mihai Ghimpu s-a grăbit să facă anumite declarații, dar asta este retorica dânsului în raport cu tot ce are legătură cu Rusia”, mai spune Diacov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării