main logo
944

Diacov confirmă că Filip a cerut eliminarea lui Nichiforciuc din partid

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, confirmă că liderul democraților, Pavel Filip, a propus acum două zile excluderea din fracțiune a lui Eugeniu Nichiforciuc.

Diacov confirmă că Filip a cerut eliminarea lui Nichiforciuc din partidFoto: tv8.md

S-a întâmplat la Consiliul politic al fracțiunii din 4 mai și, potrivit lui Diacov, discuția pe acest subiect a fost „în limitele proceselor democratice”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

În cadrul unei emisiuni de la N4 Diacov a declarat că discuția fierbinte între Filip şi Nichiforciuc a avut loc pe motiv că cei doi ar avea viziuni diferite pe anumite subiecte.

„Se întâmplă discuții, discuții aprinse. Oamenii caută soluții cum să fie mai bine. Au viziuni diferite. A avut o discuție pe mai multe teme”, a spus acesta.

Democratul a evitat să vorbească despre motivul tensiunilor dintre Filip și Nichiforciuc, dar susține că în partid s-a ajuns la momentul în care pot avea loc astfel de discuții.

„Este unul din puținele partide politice unde există această atmosferă foarte democratică. După perioada în care toți trebuiau să tacă și să asculte un șef, acum toată lumea are posibilitatea de a-și spune punctul de vedere, care nu întotdeauna coincide cu punctul de vedere a unei alte părți. Și iată se nasc tot felul de discuții de acest gen. Discuția a fost foarte deschisă, sinceră și în limitele proceselor democratice pe care noi le înțelegem că trebuie să existe în fiecare partid”, a adăugat președintele de onoare al PDM.

Dumitru Diacov susține că „lucrurile s-au liniștit” și cei doi vor trage concluzii, iar ceilalți o să contribuie la buna organizare.

Tensiunile în PDM ar fi început după ce duminică, 3 mai, a avut loc o întâlnire de taină a unor membri cunoscuți ai PDM. Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari au fost surprinși de reporterii deschide.md în după-amiaza zilei de astăzi la hotelul „Luna” din Chișinău la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu. Potrivit sursei, Alexandru Vâlcu este un personaj extrem de influent din anturajul lui Igor Dodon. Întrevederea a durat mai multe ore.

Conform surselor deschide.md, democrații ar fi primit indicații de la Alexandru Vâlcu despre acțiunile pe care trebuie să le deruleze cei prezenți, cunoscuți și ca grupul Andronachi-Nichiforciuc, atât la ședința de luni, cât și mai departe în funcție de deznodământul acesteia. În ultima perioadă au apărut numeroase informații despre situația tensionată din interiorul PDM și mai ales despre o posibilă debarcare a lui Pavel Filip din funcția de președinte al formațiunii.

Luni seara, în cadrul unei emisiuni televizate, Pavel Filip a recunoscut că între el și Nichiforciuc există „diferențe de opinii” asupra unor subiecte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării