main logo
11214

Diacov, către Lupașcu: Spune că erai beat și nu ții minte ce ai făcut

Fostul Procuror municipal, Ivan Diacov, îl îndeamnă pe Boris Lupașcu, numit de majoritatea PSRM-Șor în funcția de judecător al Curții Constituționale, să stea acasă și să nu meargă la serviciu.

Diacov, către Lupașcu: Spune că erai beat și nu ții minte ce ai făcutColaj: știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Diacov îi sugerează lui Lupașcu să spună că era beat când a acceptat funcția de judecător al CC, transmite Știri.md.

"Către veteranul Procuraturii B. Lupașcu. Borea,ascult-o pe d-na M.Sandu, stai acasă! Spune-le deputaților PSRM-Șor că ieri ai fost beat și nu ții minte ce ai făcut", a menționat Diacov.

Amintim că președintele Maia Sandu a declarat că Domnica Manole este în continuare judecător al Curții Constituționale (CC), Boris Lupașcu ar putea fi reținut, iar Înalta Curte este păzită la indicația Președinției.

Știri.md reamintește că președintele țării, Maia Sandu, a cerut procurorilor să investigheze acțiunile de astăzi ale majorității parlamentare PSRM-ȘOR sub aspectul uzurpării puterii de stat.

Potrivit Legii Supreme, acţiunile de acest gen constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului. Constituţia Moldovei stipulează că suveranitatea naţională aparţine poporului, care o exercită în mod direct şi prin organele sale reprezentative. 

Nicio persoană particulară, nicio parte din popor, niciun grup social, niciun partid politic sau o altă formaţiune obştească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. 

Potrivit Codului Penal, acţiunile săvârşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării