4393
4
Dezvăluiri: Usatîi ar finanța partidul cu câte 1 milion de lei pe lună
4393
4

Scheme.md a intrat în posesia unor probe de necombătut care fac lumină asupra modului ilegal utilizat de liderul Partidului Nostru Renato Usatîi pentru finanțarea formațiunii.

Procesul implică contrabandă cu valută în proporții deosebit de mari și corupție. Totodată din materialul de mai jos veți obține răspunsuri la întrebările legate despre sursa banilor lui Usatîi, după căderea lui Plahotniuc, sau despre cum a fost posibilă în realitate întoarcerea lui în Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la scheme.md.

Ca să intrați mai ușor în schema finanțării ilegale a partidului de peste hotarele țării (Lucru care contravine flagrant legislației), vă propunem să începeți cu primul filmuleț. În acesta, fostul contabil al Partidului Nostru povestește cu lux de amănunte despre cum ajung banii la Chișinău și cum sunt distribuiți de către el personal membrilor de partid.

Alexandru Atamanenco (așa îl cheamă pe fostul contabil al lui Renato Usatîi) explică, deci, cum banii veniți de la Moscova cu trenul (canal asigurat de Nicolae Țipovici – unul dintre liderii PN și persoană apropiată lui Usatîi), ajungeau la el, iar ulterior, în biroul de la partid, milionul de lei (atâta face tranșa care acoperă doar cheltuielile pentru angajații din oficiul de la Chișinău, televiziunea BTV și portalurile on-line) era distribuit de el personal la sediul Partidului Nostru.

Mai jos, vedeți cum avea loc procedura. Să începem cu analistul politic Alexei Tulbure, căruia îi fug ochii pe toți pereții în timp ce contabilul îi numără dolar cu dolar 13 bancnote câte 100. Atâta ia Tulbure pentru adevărul din fiecare seară de la posturile de televiziune independente. Pare destul de agitat în cadru, deși la posturile de televiziune la care merge de obicei se simte destul de liber și relaxat. În lunile următoare cifra a fost de 2000$

Ilian Cașu, fostul candidat la funcția de primar al Chișinăului este mult mai relaxat atunci când ridică de la Atamanenco solda sa de 2000$ adusă prin contrabandă cu trenul de la Moscova. El e membru de partid și vine zilnic la oficiu, așa cum susține contabilul. Lunar ia aceeași sumă – 2000 de dolari SUA.

Mai multe înregistrări și imagini vedeți pe scheme.md.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter