main logo
11129

Dezvăluiri: Recean, ginerele unui ambasador corupt. Cum a ajuns Revenco la MAI

Sergiu Mocanu, liderul Mișcării Populare Antimafie din Republica Moldova, a făcut noi dezvăluiri în emisiunea sa săptămânală.

Dezvăluiri: Recean, ginerele unui ambasador. Cum a ajuns Revenco la MAIColaj: știri.md

El susține că Ana Revenco este nepoata lui Dorin Recean, iar numirea ei în funcția de ministru al MAI a fost făcută prin protecția acestuia, transmite Știri.md cu referire la sinteza.org.

Mai mult, Mocanu nu renunță la declarațiile din 2013 când spunea că Recean ar avea diplomă cumpărată și CV falsificat pentru a arăta cât mai bine.

„Nu pot să rețin numele domnișoarei sau doamnei care ajunge la Ministerul de Interne, care este nepoata lui Dorin Recean, Recean, care e ginerele unui ambasador corupt al Republicii Moldova care a ajuns pe mâna justiției după ce a fost ambasador în Italia.

Dorin Recean, care și-a făcut un CV falsificat pentru a arăta cât mai bine, care ne bătea cu capul de asfalt, care era o paparudă care a mai subtilizat fonduri de la camerele instalate pe străzi etc. Prin protecție a ajuns Ana Revenco acolo”, a declarat Sergiu Mocanu.

Amintim că fostul consilier al președintelui Vladimir Voronin, actualmente lider al Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, susținea și în anul 2013 că fostul ministru al Afacerilor Interne, Dorin Recean, are o diplomă de master falsă, cumpărată de la Piaţa „Calea Basarabiei”.

Ministrul de Interne, Dorin Recean, a indicat în CV-ul său că ar avea studii de masterat la specialitatea Administrarea Businessului și că ar fi învăţat timp de doi ani la Newport University, în anii 1998-2000.

Dorin Recean este noul consilier al președintelui Maia Sandu în domeniul apărării și securității naționale. Un decret în acest sens a fost semnat la data de 4 februarie 2022, de către șeful statului.

De asemenea, Recean va fi și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

În perioada 2012-2014, el a fost ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Filat, în cadrul căruia Maia Sandu a deţinut funcția de ministru al Educației.

Dorin Recean s-a născut în 1974, în orașul Dondușeni.

A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova în 1996 şi a fost lector în cadrul instituţiei până în 2007.

Între anii 1995-2010, Recean a activat în cadrul mai multor companii.  

În ianuarie 2010, Dorin Recean este numit viceministru al Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor, iar în 24 iulie 2012 devine primul ministru civil al Afacerilor de Interne.

El a fost decorat de Mitropolitul Vladimir cu ordinul bisericesc „Ștefan cel Mare” de gradul II, pentru dedicarea și profesionalismul de care a dat dovadă și s-a remarcat prin câteva moțiuni simple înaintate de opoziție.

După încheierea mandatului, în 10 decembrie 2014, Recean a declarat că se retrage din politică, iar în primăvara anului trecut menționa pentru un portal de știri că nu va reveni în serviciul public.

De cealaltă parte, reprezentanții opoziției extraparlamentare și comentatorii politici se arată convinși că guvernarea pregătește candidatura lui Dorin Recean pentru o funcție înaltă în stat, iar numirea sa în calitate de consilier prezidențial are menirea de a testa gradul de toleranță al societății.

„Președintele încearcă acum să modeleze o nouă formulă de Guvern, pentru că acest Guvern, oricât l-ar iubi PAS-ul, nu va ține mult. În această criză în care ne aflăm, cu toate aceste scumpiri, sigur că se va plăti, la un moment dat, un preț politic.

Și acest preț politic va fi căderea actualului Guvern. Dorin Recean a figurat pe o listă scurtă a PAS-ului pentru funcția de prim-ministru. El a fost plimbat de la funcția de prim-ministru spre cea de ministru al Economiei, ca acum să ajungă în această ipostază”, a spus Ion Terguță, reprezentant al Platformei DA.

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Ana Revenco nega ferm că ar fi verișoara lui Dorin Recean, însă nu a comentat dacă îi este nepoată sau nu.

”Încă din acele timpuri e invenția prostească cum că aș fi verișoară cu Dorin Recean, pe atunci ministru. E fals. Văd că minciuna aceasta e preluată și în zilele de azi de jurnaliști, fără ca măcar unul să mă sune să mă întrebe”, spune Revenco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării