main logo
9976

Dezvăluiri despre vacanța de 150.000 de dolari a lui Ilan Șor în Maldive

Din miliardul sustras din sistemul bancar moldovenesc, 150 de mii de dolari au ajuns în Maldive.

Dezvăluiri despre vacanța de 150.000 de dolari a lui Ilan Șor

Ilan Șor a trimis această sumă către o frumoasă insulă din Oceanul Indian, unde a zburat după finalizarea furtului. Obosit, probabil, de munca înfăptuită, s-a dus într-o vacanță cu familia și prietenii. Printre aceștia - soția unui fost demnitar din echipa lui Vladimir Putin, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Stațiunea în care s-a cazat familia este considerată una dintre cele mai scumpe din lume și pune la dispoziție vile dintre cele mai spectaculoase. Piscine imense, zone în aer liber, acces direct la plajă privată - o izolare totală într-un paradis. 

„Imaginați-vă plajele de nisip alb și apele turcoaz, întinzându-se cât de departe puteți vedea - și asta este doar începutul!” - astfel îi ademenește pe clienții bogați stațiunea aleasă de Șor. Cu totul departe de realitățile moldave. De exemplu, unul dintre serviciile exclusiviste de care pot beneficia în prezent oaspeții acestui local sunt călătoriile sub apă cu un submarin cu trei locuri.

Din imaginile postate de soția lui Șor pe internet, rezultă că familia a optat în ianuarie 2015 pentru această variantă de cazare din luxoasa stațiune. O vilă cu două dormitoare, pe malul oceanului, cu piscină spațioasă și ieșire privată la plajă.

Stațiunea din Maldive a primit de la offshorul recunoscut de Șor drept al său, Hezburg LLP, două plăți - de 50 și 100 de mii de dolari. Pe 10 și, respectiv, 24 noiembrie 2014. Banii au provenit din creditele frauduloase prin care a fost jefuit sistemul bancar moldovenesc - prima sumă dintr-un credit de la Unibank și a doua - de la Banca de Economii. Vom prezenta pe scurt drumul banilor, care, deși s-a încercat camuflarea lui, poate fi urmărit datorită unui set de documente oferit presei de către avocații lui Veaceslav Platon, care a fost condamnat în dosarul fraudei bancare în baza declarațiilor făcute de Ilan Șor. Prima sumă de 50 de mii de dolari a provenit dintr-un credit de la Unibank. Traseul a fost următorul:

Pe 6 noiembrie 2014, Unibank acordă un credit de 2,1 milioane de euro SRL-ului din Moldova, Contrade. Acesta transferă banii spre offshorul britanic Genyral Trade LP, care convertește 40,5 mii de euro în 50 de mii de dolari, iar peste trei zile, pe 10 noiembrie, expediază 49 de mii 940 de dolari către Hezburg LLP, firmă înregistrată și ea în paradisul fiscal britanic. Ultima companie din lanț adaugă 60 de dolari și trimite în aceeași zi 50 de mii către stațiunea de lux din Maldive.

A doua sumă, de 100 de mii de dolari, transferată stațiunii din Maldive, a provenit dintr-un credit de la Banca de Economii.

Citește întregul articol pe jurnal.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării