224
0
Dezbateri publice în legătură cu putoarea din Capitală, organizate la Parlament
224
0

Membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională din Parlament au decis organizarea dezbaterilor publice în legătură cu miroul urât din Capitală, care persistă deja de două luni.

Colaj: ZdG.md

În cadrul dezbaterilor planificate pentru săptămâna viitoare ar urma să fie invitați reprezentanții mai multor instituții publice, dar și unii agenți economici, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md. 

„Reieșind din faptul că de două luni de zile municipiul Chișinău se sufocă în mirosuri a căror sursă nu a fost încă identificată, propun ca săptămâna viitoare să avem dezbateri. Eu singură locuiesc la Botanica …”, a declarat președinta Comisiei, Violeta Ivanov.

La dezbaterile publice ar urma să participe primarul interimar, reprezentanții ministerului Sănătății și ministerului Mediului, S.A. „Apă-Canal Chișinău”, directorul Stației de Epurare, doi agenți economici, precum și reprezentanți ai Procuraturii și ai ministerului Afacerilor Interne.

Mirosul neplăcut care persistă în municipiul Chișinău și poluarea râului Bâc au devenit subiect de investigații pentru Poliție, Procuratura Generală (PG) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

PG a inițiat a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate, iar Ministerul Afacerilor Interne a dispus efectuarea controalelor inopinate la instituțiile publice responsabile și la întreprinderile private pentru a verifica în ce măsură aceștia respectă legislația în domeniul protecției mediului.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter