main logo
5176

Detalii despre noul deputat PAS. Cel mai vârstnic ales al poporului

Nicolae Plămădeală, deputat al fracțiunii PAS, este cel mai vârstnic ales al poporului din actualul Legislativ. Are 85 de ani și este inginer mecanic. Acesta a fost prezentat în plenul Parlamentului ieri, 13 septembrie, de către Igor Grosu.

Detalii despre noul deputat PAS. Cel mai vârstnic ales al poporuluiImagine simbol

Potrivit CV-ului acestuia, la vârsta de 15 ani, Nicolae Plămădeală a început să lucreze în colhoz. La 20 de ani, a fost înrolat în Armata Sovietică, în calitate de militar, până în 1962, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

După un an, în 1963, Plămădeală își începe studiile la o școală medie și, în paralel, activează în calitatea de frezor la uzina „Luci”.

Începând cu 1967, Nicolae Plămădeală își face studiile la Institutul Politehnic, fiind totodată angajat în calitate de inginer la Laboratorul de bază al Moldovei, unde activează în următorii șase ani.

Plămădeală a activat și în calitate de profesor la Școala profesională Nr.1 din Chișinău pentru o perioadă de doi ani.

Începând cu anul 1975 până în 2001, Nicolae Plămădeală a activat în calitate de inginer. Institutul de bază de construcție a mașinilor pentru hrănirea animalelor fiind unul din locurile sale de muncă.

În 1987, Plămădeală a fost decorat cu medalia „Veteran al muncii”.

La capitolul activitatea social-politică, noul deputat indică în CV-ul său că, din anul 2016, este membru al biroului permanent PAS Seniori.

Acesta vorbește limba română și rusă.

Mandatul de deputat al PAS a devenit vacant după ce Mariana Lucrețeanu și-a dat demisia, fiind numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Fracțiunea PAS are 61 de deputați și un loc vacant după decesul deputatului Iurie Păsat.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării