main logo
3368

Detalii despre firma de avocați care reprezintă interesele lui Plahotniuc

Casă de Avocatură „Efrim, Roșca și Asociații” a anunțat că îi reprezintă interesele fostului lider PD, Vlad Plahotniuc.

Detalii despre firma care reprezintă interesele lui Vlad PlahotniucFoto: protv.md

Despre asta compania a scris astăzi într-o postare pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Anterior, cei doi fondatori ai firmei, Oleg Efrim împreună cu Vlad Roșca, l-au reprezentat pe Chiril Gaburici în dosarul penal în care acesta era bănuit ca ar fi intrat la universitate în baza unei diplome false.

Unul dintre fondatorii Casei de Avocatură „Efrim, Roșca și Asociații” este Oleg Efrim - jurist și om politic din țară noastră. Între octombrie 2008 - noiembrie 2009 a fost avocat parlamentar (Ombudsman) al Republicii Moldova la Centrul pentru drepturile omului.

Din noiembrie 2009 până în mai 2011 a fost viceministru al Justiției Republicii Moldova. La 6 mai 2011, prin decretul Președintelui Republicii Moldova, a fost numit Ministru al Justiției al Republicii Moldova.

Pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova Oleg Efrim nu a fost inclus în lista candidaților PLDM la funcția de deputat.

Pe 10 decembrie 2014, în urmă validării scrutinului, Guvernul Leancă cu Efrim în componență sa și-a dat demisia, respectând procedura tehnică prevăzută de lege. Pe 16 decembrie 2014, Oleg Efrim a declarat că nu-și mai dorește funcția chiar dacă ar primi din partea partidului oferta de a rămâne în acest fotoliu și în următorul guvern.

Oleg Efrim este căsătorit cu Violeta Marian, o cântăreață care împreună cu sora ei Nona, au format în trecut trupa „Fresh”. Cei doi au împreună un băiat pe nume Paul.

Al doilea fondator al Casei de Avocatură „Efrim, Roșca și Asociații” este Vladislav Roșca. A absolvit Facultatea de Drept a Universității din Oradea, România, ulterior obținând titlul de magistru în drept la Academia Internațională de Drept Economic din Republica Moldova.

Domeniile de expertiză ale lui Vladislav Roșca sunt: dreptul corporativ și comercial, piață de capital, proprietăți imobiliare, insolvabilitate, audit juridic, arbitraj comercial, litigii comerciale și civile, contencios administrativ și probleme de drept penal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării