30 iunie, 09:41
7 910
18
Deputatul Ștefan Gațcan părăsește PSRM și trece la Pro Moldova
30 iunie, 09:41
7 910
18

Încă un deputat anunță că aderă la grupul parlamentar Pro Moldova.

Colaj: știri.md

De această dată este vorba despre socialistul Ștefan Gațcan, transmite Știri.md.

Acesta este de 3 luni deputat în Parlament și spune că mai mult l-a preocupat profesia de medic și a acceptat provocarea de a deveni deputat pentru a dezvolta sectorul sănătății.

"Sunt medic de profesie și toată viața am luptat pentru sănătatea pacienților, mamelor și copiilor.

Mai bine de 3 luni sunt deputat în Parlament. Nu am fost niciodată și nici nu sunt membru de partid, dar am acceptat această provocare cu o mare dorință de a pune umărul, cu modesta mea experiență, la dezvoltarea Republicii Moldova și sectorului sănătății. Așteptările mele personale, dar și ale întregii societăți au fost foarte mari.

Cu regret, în aceste câteva luni de parlamentar al majorității parlamentare, în plină pandemie și criză fără precedent în sistemul medical, constat o lipsă totală de progres și de măsuri eficiente pentru salvarea sistemului medical și regret că vocile multor specialiști veritabili nu sunt auzite. Am ajuns să-mi fie rușine să privesc în ochi colegilor mei de breaslă. Dar nu pentru asta am venit eu în Parlament", spune Ștefan Gațcan.

Totodată, deputatul depune că echipa "PSRM a avut o șansă unică de a rezolva problemele oamenilor și a salva țara din criza în care s-a pomenit, dar, din păcate, luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat să mă detașez de aceste acțiuni care depășesc interesele cetățenilor și ale statului."

"Sunt profund impresionat de curajul, abnegația și forța cu care noul partid politic „PRO MOLDOVA” se luptă pentru interesele cetățenilor și țării, iar ultimele acțiuni și inițiative, în special, din domeniul social, mă reprezintă pe deplin.

Astfel, Declar că părăsesc fracțiunea PSRM din Parlament și mă alătur grupului parlamentar Pro Moldova", a adăugat Gațcan.

Știri.md amintește că candidatul Partidului Socialiștilor, Ștefan Gaţcan, a câștigat alegerile parlamentare noi din Hâncești, fiind al doilea în buletinul de vot. Acesta este de meserie medic obstetrician-ginecolog.

Candidatul este conferențiar, profesor universitar, doctor în științe medicale și ecograf. A fost director al Institutului Mamei și Copilului din 2012 și până la începutul anului 2016.

În prezent este directorul general al Centrului Medical Extramed, pe care l-a fondat în anul 1999. Este angajat și la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Mandatul de parlamentar a fost validat de Curtea Constituțională pe 24 martie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter