main logo
2611

Deputatul Repeșciuc a luat în arendă fostul său birou din Primăria Căușeni

Fostul primar al orașului Căușeni și actualul deputat democrat Grigore Repeșciuc nu se poate despărți de biroul său de primar.

Un deputat PDM a luat în arendă fostul său birou din Primăria CăușeniFoto: moldovacurata.md

El a decis să-l arendeze pe durata mandatului său de parlamentar, pentru orele de întâlnire cu cetățenii, transmite Știri.md cu referire la moldavacurata.md

Darea în arendă a fost deja aprobată de Consiliul local. Deși Oficiul Teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat a notat deja că decizia este ilegală, Grigore Repeșciuc și-a instalat pe ușă plăcuța cu orele de audiență. Deputatul  motivează că acel birou este cunoscut oamenilor, deoarece acolo a stat opt ani. Unii experți anticorupție susțin că acest caz ar trebui investigat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), pentru a verifica dacă demnitarul încalcă sau nu regimul juridic al conflictului de interese.

La 13 martie 2019, consilierii locali din orașul Căușeni au adoptat decizii de dare în arendă a mai multor oficii din clădirea Primăriei Căușeni - două birouri amplasate la demisol și trei birouri de la etajele superioare.

Decizia de dare în arendă a biroului primarului – semnată de soția fostului primar

Printre aceste oficii, s-a dat în arendă și biroul primarului. Acolo va sta periodic Grigore Repeșciuc, fostul primar, care a ocupat încăperea pe parcursul a două mandate, până a fi ales deputat pe circumscripția nr.35. El va primi în audiență cetățenii.

Decizia nr.3/6 cu privire la acordarea unor încăperi în locațiune a fost semnată de Aurelia Repeșciuc, soția fostului primar, care este consilieră locală la Căușeni. Întrebată dacă știe că această situație ar putea reprezenta un conflict de interese, ea a răspuns că la ședința respectivă se știau doar birourile care se dau în chirie, nu și cine vor fi arendașii. 

”În calitate de consilieră, era în fața mea decizia de dare în locațiune. Cum am putut atunci să intuiesc conflictul de interese la care vă referiți dvs.? De unde să știu eu cui i se va da în chirie? Acolo doar nu este stipulat că va fi dat în chirie lui Ivanov, Petrov sau Repeșciuc?”, a spus Aurelia Repeșciuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării