main logo
702

Deputatul Radu Mudreac, pus sub învinuire pentru spălare de bani

Deputatul socialist Radu Mudreac, care a rămas joi, 21 aprilie, fără imunitate parlamentară, a fost pus sub învinuire pentru spălare de bani.

Deputatul Radu Mudreac, pus sub învinuire pentru spălare de baniFoto: cotidianul.md

Anunțul a fost făcut de către Procuratura Anticorupție, transmite Știri.md.

Potrivit sursei citate, Mudreac a refuzat să facă declarații cu privire la acuzația care i-a fost înaintată, invocând motive de sănătate.

Prin urmare, deputatul va face declarații ulterior.

Procurorii anunță că la moment deputatul este cercetat în stare de libertate, fiindu-i aplicată măsură neprivativă de libertate.

Potrivit materialelor dosarului, cauza penală a fost pornită în august 2021, la sesizarea Autorității Naționale de Integritate. 

Faptele investigate datează începând cu anul 2011, atunci când învinuitul era fondator și administrator al unei societăți cu răspundere limitată, și acționând de comun acord cu alte persoane, a întocmit contracte fictive de împrumut cu diferite persoane fizice, în sumă de 3.200.000 de lei.

De asemenea, în noiembrie 2014, compania reprezentată de persoana învinuită a întocmit încă un pretins contract de împrumut cu o altă persoană fizică, în sumă de 376.700 lei.

Conform acuzației, în perioada decembrie 2014-octombrie 2015, soția învinuitului a întocmit 16 contracte fictive de împrumut cu diferite persoane fizice în sumă totală de 4.700.000 lei pentru edificarea unei construcții comerciale din Chișinău.

Tot în perioada anului 2015, învinuitul, acționând în baza procurilor eliberate din numele soției, a depus în conturile bancare ale agentului economic o parte din mijloacele financiare indicate mai sus, provenite din împrumuturile fictive.

Știri.md amintește că Parlamentul a acceptat retragerea imunității parlamentare a deputatului socialist Radu Mudreac.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Igor Dodon a criticat acțiunile guvernării și sugerează că totul este pus la punct.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării