main logo
790

Deputatul Petru Frunze cere anularea unui ordin semnat de Chiril Gaburici

Deputatul Blocului ACUM, Petru Frunze, a cerut ministrului Economiei, Vadim Brînzan, să anuleze un ordin semnat de fostul ministru în Guvernul democraților, Chiril Gaburici, prin care a fost interzisă deschiderea unor curse noi de transport de călători pe un termen de trei ani.

Petru Frunze cere anularea unui ordin semnat de Chiril GaburiciFoto: oficial.md

„Va fi primul pas făcut pentru distrugerea monopolului din domeniu și o nouă perspectivă pentru a îmbunătăți calitatea unităților de transport. Majorarea prețurilor nu poate fi o soluție atunci când domeniul este monopolizat. 

Transportatorii trebuie să conștientizeze că marea majoritate prestează servicii necalitative cu unitățile de transport învechite și din cauza monopolului călătorii sunt nevoiți să circule ca în „cutia de chibrite”. Cum pot să ceară majorarea tarifului cu 30 lei pentru 100 km atunci când nu fac nicio schimbare în interesul călătorilor”, se arată indignat Petru Frunze, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Ieri, transportatorii au înaintat un ultimatum Ministerului Economiei. Aceștia au cerut majorarea tarifelor pentru călătorii cu 30 de bani pentru un kilometru, în caz contrar, vor ieși la grevă.

Astăzi, ministrul Economiei Vadim Brânzan s-a întâlnit cu reprezentanții mai multor agenți economici care activează în domeniul transportului și au discutat subiectul. 

La ședință s-a decis ca, în decurs de două săptămâni, un consiliu consultativ să analizeze problema, să efectueze toate calculele necesare și ulterior să vină cu o propunere finală, argumentând cu cifre necesitatea majorării tarifelor pentru transportul de călători.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării