main logo
6176

Deputatul Nichiforciuc e infectat. Diacov: La ședință erau și miniștri

Deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc și soția sa sunt infectați cu noul coronavirus.

Deputatul Nichiforciuc e infectat. Diacov: La ședință erau și miniștri

Anunțul a fost făcut de președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, transmite Știri.md.

„M-a informat astăzi că testul e pozitiv. Era ieri la ședința fracțiunii. Parcă era în mască și în toate cele, s-a păstrat distanța. Sper că nimeni dintre colegii noștri nu a prins nevoia asta de coronavirus. Sper că și ceilalți sunt bine.

Nu are simptome, nu are temperatură, dar rezultatul este pozitiv al lui și al soției. Trebuie să luăm careva măsuri”, a cerut deputatul, precizând că la ședința de ieri au fost invitați și miniștri, fapt ce a provocat zâmbete în sală.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a propus ca toți deputații și angajații Parlamentului să fie testați, propunerea fiind susținută de parlamentari.

„Dacă ați contactat la mai puțin de 1 metru, fără mască, mult peste 15 minute, în testul de azi va fi rezultat negativ. Cel mai bine să fie prelevate probe sâmbătă ca să avem rezultate relevante. Pe nemâncate, fără igienă cavității bucale și fără fumat. Vorbesc serios și sincer”, a precizat șeful ANSP, Nicolae Furtună, prezent la ședință.

În cele din urmă vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari s-a adresat deputaților PDM și i-a îndemnat să se autoizoleze după acest caz.

Ulterior, Zinaida Greceanîi a declarat că „de mâine îi trimitem pe toți în carantină”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării