main logo
1259

Deputatul Melnic explică apariția în Kroll 2 și colaborarea cu Șor

Deputatul independent Viorel Melnic, numele căruia apare în Raportul Kroll 2, a vorbit astăzi despre implicarea sa în schema organizată de Ilan Șor care a condus la felimentarea celor trei bănci din R. Moldova.

Deputatul Melnic explică apariția în Kroll 2 și colaborarea cu ȘorFoto: Infotag

Melnic recunoaște că a cumpărat acțiuni la „Unibank” la rugămintea lui Ilan Șor, care i-a propus să-i „folosească numele”, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Am fost acționar în bancă ceea ce nu înseamnă nimic. De rândul meu au fost multe alte persoane. Am dat acordul să fiu acționar în bancă… Eu am lucrat împreună cu Ilan Șor o perioadă. El m-a rugat să-mi folosesc numele. Am acceptat cum au făcut și alte persoane. Mi-am asumat ceea ce am făcut, dar beneficiarii finali îi aștept și eu ca toți”, a explicat Viorel Melnic.

Precizăm că acțiuni la „Unibank” au cumpărat și deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova din fracțiunea Partidului Șor. Experții Kroll susțin în raport că acțiunile ar fi fost cumpărate din creditele luate din băncile din Moldova.

Anteiror și Petru Lucinschi, care la fel a fost acționar la „Unibank” a recunoscut că a luat bani pentru aceste acțiuni de la Ilan Șor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării