main logo
4923

Deputatul Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară

Deputatul Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului.

Deputatul Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentarăFoto: știri.md

Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară, după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut în Parlament ridicarea imunității sale, transmite Știri.md.

De menționat că comisia numiri și imunități a acceptat cererea procurorului general interimar cu privire la ridicarea imunității parlamentare cu 8 voturi pentru și 2 contra.

Hotărârea a fost votată unanim de deputații prezenți în sală. De menționat că aleșii poporului din partea Partidului Politic Șor au părăsit sala de ședințe înainte de vot.

Știri.md amintește că la sfârșitul lunii iulie, Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova a anunțat despre faptul că deputatul Ilan Șor a fost anunțat în căutare internațională.

În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

De partea cealaltă, Ilan Șor a acuzat că justiția este controlată de noua guvernare și că este supus unor „fărădelegi cinice”. 

Fostul primar de Orhei a mai spus că a fost nevoit să se retragă din cauza amenințărilor la care ar fi fost supus atât el, cât și familia și echipa lui.

Pe 16 iulie, Procuratura municipiului Chişinău a demarat o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14-17 iunie 2019, a frontierei de stat de către Ilan Șor. 

Acuzatorii afirmă că Șor a plecat din țară fără a trece controlul vamal și cel de frontieră.

De menționat că, pe 27 iunie, președintele Igor Dodon a declarat că fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc și deputatul Ilan Șor ar fi avut condiții preferențiale de intrare pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

Potrivit președintelui Igor Dodon, cei doi ar fi avut intrări separate de ceilalți pasageri, care duceau direct la avion. 

Declarațiile au fost însă dezmințite de compania care administrează aeroportul.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării