main logo
889

Deputatul din viitorul Parlament care a acumulat 40% din voturi

Circumscripția nr.30, Chișinău are un câștigător. Acesta este candidatul blocului ACUM, Dan Perciun. Potrivit site-ului formațiunii politice, Perciun este vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate și Președinte PAS Youth.

Deputatul din viitorul Parlament care a acumulat 40% din voturiDeputatul din viitorul Parlament care a acumulat 40% din voturi

El activează în calitate de manager de proiect, analist senior la asociația Civitta. Anterior el a deținu funcția de șef al direcției e-Transformare din cadrul Ministerului Educației, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Potrivit declarației de avere prezentate la CEC, în ultimii doi ani, Perciun indică un salariu de 402 mii de lei de la compania Civitta Moldova, soția acestuia, de la trei locuri de muncă, a avut un salariu de 267 de mii de lei și 8.460 de dolari. Candidatul indică că a primit o donație de 25 de mii de euro.

Totodată, a declarat un apartament de 78 de metri pătrați, dobândit în 2017, a cărui valoare indicată este de 630 de mii de lei. Perciun indică și trei conturi bancare pe care sunt peste 33 de mii de lei și 192 GBP. Candidatul a indicat că în 2017 a luat un credit de 420 de mii de lei, pe care trebuie să-l restituie până în 2027, cu o rată a dobânzii de 11,74%. Totodată, are și un împrumut contractat în Marea Britaniei de nouă mii GBP pe care trebuie să-l întoarcă până în 2036.

Pentru Dan Perciun au votat 11 576 de alegători și a acumulat 40,76%. Pe circumscripția nr. 30 au candidat nouă concurenți, patru fiind independenți, iar cinci sunt concurenți ai partidelor politice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării