main logo
894

Deputatul din noul Legislativ care a lucrat anterior la Guvern. Ce averi declară

Dumitru Alaiba, candidatul blocului electoral ACUM DA PAS, a luat cele mai multe voturi pe circumscripția nr. 51 și a acces în noul Parlament.

Deputatul din noul Legislativ care a lucrat anterior la GuvernDeputatul din noul Legislativ care a lucrat anterior la Guvern

De profesie este economist și ocupă funcția de director de programe la Centrul de Politici și Reforme Moldova. De asemenea, este co-fondator în două companii – „Armenească 13A”, spațiu de coworking și „C51”, restaurant, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Din 2009 până în 2016 a lucrat în aparatul Guvernului, inclusiv când în fruntea executivului era Vlad Filat, și a ocupat funcții în secretariat, Consiliul economic pe lângă premier, Cancelaria de Stat.

Declarația de avere a candidatului arată că Dumitru Alaiba a obținut, în ultimii doi ani, venituri de 323 de mii de lei din funcția de director CPR Moldova, iar soția acestuia declară salarii în sumă de 37 de mii. Pentru servicii de consultanță în Fundațiile internaționale Soros și Konrad Adenauer a primit 33 de mii de lei, iar de la Oxford Policy Management – 3 mii de euro.

De asemenea, candidatul a obținut burse de merit în sumă de 8 mii de euro. Deține în proprietate un teren intravilan de 30 de mii de euro, trei apartamente valoarea însumată a cărora este 190 de mii de euro, o casă de locuit de 30 de mii de euro și o mașină de model Volvo S60 de 10 mii de euro. 

Dumitru Alaiba mai declară patru conturi bancare curente în Republica Moldova cu aproape 37 de mii de lei și 7,4 mii de euro și trei conturi bancare deschise în Estonia cu peste 5 mii de euro la activ. Candidatul mai deține cote de câte 50% în trei companii estoniene și câte 33-34% în două companii moldovenești.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării