main logo
903

Deputații Șor riscă să-și piardă din salarii și indemnizații

Deputații fracțiunii Partidului Politic Șor au boicotat, pentru a șaptea oară consecutiv, participarea la ședința plenară a Parlamentului, de la începutul sesiunii de toamnă.

Deputații Șor riscă să-și piardă din salarii și indemnizații

Promo-LEX atrage atenția că, potrivit Regulamentului Parlamentului, absența deputatului se consideră fără motiv întemeiat dacă este din alte motive decât aflarea deputatului în concediu medical, în concediu din motive personale, neparticiparea la ședința plenară în semn de protest la o chestiune din ordinea de zi, anunțată în ședință, transmite Știri.md.

Respectiv, absența fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la trei ședințe ale Parlamentului se sancționează cu pierderea a 50% din salariu și din alte indemnizații pentru luna următoare. 

Absența fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la patru și mai multe ședințe ale Parlamentului se sancționează cu pierderea a 75% din salariu și din alte indemnizații pentru luna următoare. 

Menționăm că, pe parcursul lunii octombrie, deputații Șor nu au fost prezenți la ședințele Parlamentului din 13, 20 și 27 octombrie. La ședința din 6 octombrie, fracțiunile Partidului Șor și Blocului electoral al Socialiștilor și Comuniștilor au părăsit sala de plen până la votarea stării de urgență. 

Și pe parcursul lunii septembrie, parlamentarii Șor au boicotat unele ședințe ale Legislativului. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării