main logo
398

Deputații PAS critică majoritatea parlamentară că nu s-a prezentat în plen

Deputații fracțiunii PAS, Blocul ACUM, susțin că este regretabil faptul că deputații din majoritatea parlamentară nu s-au prezentat astăzi, 5 iunie, în plenul Parlamentului pentru a se convoca în ședință.

PAS critică majoritatea parlamentară că nu s-a prezentat în plenFoto: știri.md

Potrivit lor, la ședință urmau să fie adoptate proiectele de legi care se regăsesc printre condiționalitățile pentru asistența macrofinanciară, acordată de Uniunea Europeană, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Astăzi am fost martori la o situație mai puțin plăcută care nu face față deputaților din Parlamentul Republicii Moldova. După expirarea acelei perioade de izolare, care le-a fost prescrisă deputaților, am făcut apel către toate fracțiunile parlamentare să reluăm activitatea și nu de dragul de activității, dar din simplu motiv că avem pe agendă câteva proiecte foarte importante.

Sunt proiecte care fac parte din condiționalitățile pentru debursarea tranșei a doua de finanțare din partea UE. Pe rol sunt 600 de milioane de lei – bani de care are nevoie statul pentru domeniul de sănătate, pentru sistemul social și pentru alte lucruri vital necesare țării”, a declarat președintele fracțiunii, Igor Grosu, într-o conferință de presă.

Potrivit lui, Parlamentul trebuie să funcționeze, așa cum o fac alți cetățeni ai Republicii Moldova din prima linie – medici, polițiști etc.

Deputatul a declarat că, după ce toți parlamentarii au trecut testarea, doar doi deputați au fost confirmați cu COVID-19. Acesta a mai spus că fracțiunea va insista ca ședința Parlamentului să fie convocată săptămâna viitoare, iar legile restante să fie votate în regim de urgență.

„Noi am venit la muncă, iar o bună parte din colegii noștri au ales să stea acasă, așa cum au mai stat luni în șir și au primit salariu. Am făcut demers oficial să fie convocată ședința Biroului Permanent, acest a fost ignorat. Am chemat astăzi colegii să vină în plen și această chemare a fost ignorată. Nu mai știm ce mai așteaptă colegii din majoritate parlamentară pentru a veni să muncească pentru cetățenii care i-au ales în acest for important”, a declarat deputatul Mihail Popșoi.

Potrivit lui, din câte se cunoaște, cei doi colegi s-au infectat în afara Parlamentului și nu a fost o transmitere în cadrul Parlamentului.

Chiar și așa, cele două săptămâni au expirat și nu există temei ca ședința în plen să nu aibă loc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării