main logo
670

Deputații independenți au vorbit despre opțiunile lor politice

Deputații independenți Alexandru Oleinic și Ion Groza consideră că o alianță pro-europeană dintre blocul ACUM și Partidul Democrat din Moldova este opțiunea cea mai potrivită pentru a guverna Republica Moldova.

Deputații independenți au vorbit despre opțiunile lor politice

Cei doi parlamentari au fost luați la întrebări astăzi de către jurnaliști la prima ședință a noului Parlament, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Aceștia spun că intenționează să rămână independenți și că vor vota inițiativele legislative îndreptate spre europenizarea Republicii Moldova.

Deși Oleinic și Groza și-ar dori o alianță între PDM și ACUM, cei din urmă au refuzat invitația democraților la negocieri.

Alexandru Oleinic a fost ales deputat pe circumscripția nr. 47 din regiunea transnistreană, în timp ce Ion Groza a câștigat scrutinul parlamentar pe circumscripția nr. 43, Cahul.

Ion Groza este președintele raionului Cahul, ales în 2015 pe listele PLDM. Un an mai târziu, Groza a părăsit formațiunea, rămânând neafiliați.

Alexandru Oleinic este președintele Partidului Popular din Republica Moldova.

Cel de-al treilea deputat independent din Parlament este Viorel Melnic, ales pe circumscripția nr. 48, din stânga Nistrului.

 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării