main logo
1626

Deputații din Parlamentul 90, despre Chicu: Atitudine iresponsabilă

„Premierul dă dovadă de lipsă totală de bun simț și jignește demnitatea națională a cetățenilor R. Moldova”.

Deputații din Parlamentul 90, despre Chicu: Atitudine iresponsabilăFoto: jurnal.md

Acesta e o parte din mesajul transmis de deputații Parlamentului 90 la adresa premierului Ion Chicu după ce a răspuns cu replici dure la opinia europarlamentarului Siegfried Mureșan, care a criticat felul în care Guvernul gestionează pandemia de COVID-19, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Astfel, consiliul de Administrare al AO „Parlamentul-90” declară că se desolidarizează de atitudinea iresponsabilă a premierului.

„Recenta replică a premierului Ion Chicu este o insultă nu numai în adresa eurodeputatului român Siegfried Mureşan, dar sfidează și conținutul Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, care arată eșecurile guvernării socialiste de la Chișinău și avertizează o dată în plus despre neîndeplinirea angajamentelor asumate pentru deblocarea unei noi tranșe din sprijinul financiar european. 

Mai mult ca atât, premierul dă dovadă de lipsă totală de bun simț, nemaivorbind de un gest de-a dreptul scandalos din punct de vedere diplomatic, denigrator și inacceptabil față de România.

Aceste declarații sunt cu atât mai regretabile, cu cât ele vin la numai câteva zile de la încheierea misiunii unei echipe de medici voluntari români care, în plin colaps medical, economic și social, au luptat cot la cot cu medicii din Republica Moldova pentru salvarea de vieți omenești, iar România a acordat un substanțial ajutor absolut dezinteresat cetățenilor de pe malul stâng al Prutului”, se arată în declarația scrisă de membrul Comisiei de elaborare a proiectului Constituției, Alexandru Arseni, în numele unui grup numeros de deputați ai Parlamentului 90. 

La fel, deputații din Parlamentul 90 țin să îi amintească lui Ion Chicu că în conformitate cu Declarația de Independență a R. Moldova, adoptată de Parlamentul 90 și legitimată prin votul unanim al delegaților la Marea Adunare Națională din 27 august 1991, R. Moldova a stabilit relații diplomatice cu statele lumii, inclusiv România și Uniunea Europeană, în baza normelor de drept internațional.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării