main logo
1149

Deputații au votat: Dodon va putea numi un procuror general interimar

Președintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, va desemna un Procuror General interimar până la organizarea concursului și numirea acestuia prin decret prezidențial.

Deputații au votat: Dodon va putea numi un procuror general interimarFoto: diez.md

Parlamentul a votat în a doua lectură un proiect de lege în acest sens, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

Potrivit autorilor, inițiativa va înlătura vidul legislativ în care nu este reglementat în mod expres vacanța funcției de Procuror General. 

În prezent, norma juridică în vigoare reglementează modul de asigurare a interimatului funcției de Procuror General în cazurile de absență a acestuia sau a imposibilității de exercitare a funcțiilor sale.

De asemenea, proiectul prevede interpretarea articolului 17 din Legea cu privire la Procuratură. 

Prin textul „în ultimele 6 luni nu a deținut calitatea de membru al Consiliului Superior al Procurorilor” se are în vedere inclusiv persoana care a exercitat interimatul funcției de Procuror General indiferent de faptul dacă a participat sau nu la ședințele Consiliului și/sau dacă a participat la procesele de adoptare a actelor Consiliului.

Eduard Harunjen a fost eliberat din funcția de Procuror General, în baza cererii de demisie, prin decretul prezidențial din 11 iulie 2019.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării