main logo
504

Deputații ACUM propun reducerea numărului membrilor CA și CE

Numărul membrilor Consiliului Audiovizualului se propune a fi redus de la 9 la 7, iar ce al Consiliului Concurenței, de la 5 la 3.

Deputații ACUM propun reducerea numărului membrilor CA și CEFoto: Știri.md

Autorii acestor două inițiative, care au fost înregistrate în Parlament, sunt deputații blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, Igor Grosu și Radu Marian, transmite Știri.md

„Ambele instituții au slujit (și slujesc încă!) multă vreme exclusiv regimului oligarhic în detrimentul interesului public”, a scris pe Facebook Sergiu Litvinenco.

Inițiativele legislative mai prevăd încetarea de drept a mandatelor actualilor conducători și membri ai CA și CC din momentul intrării în vigoare a legii, iar numirea interimarilor se va face până la organizarea concursurilor pentru membrii instituțiilor restructurate.

Potrivit lui Litvinenco, comisiile de concurs care vor face selecția nu vor fi constituite din membrii comisiilor parlamentare de specialitate (pentru a evita ceea ce s-a întâmplat anterior), ci din oameni din afara sferei politice astfel încât concursurile să nu fie afectate de dubii cu privire la lipsa de obiectivitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării