main logo
449

Deputați: Moratoriul pe subiecte ideologice și geopolitice este unul benefic

Moratoriul pe subiecte ideologice și geopolitice, anunțat de președintele Igor Dodon, este unul benefic și demonstrează un anumit grad de maturitate politică.

Deputați: Moratoriul pe subiecte ideologice și geopolitice este beneficFoto: Ipn.md

Acesta va contribui la concentrarea partidelor din majoritatea parlamentară pe dezvoltarea țării și nu va permite dezbinarea societății. Declarațiile au fost făcute în platoul postului de televiziune Vocea Basarabiei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea consideră că ideea acestui moratoriu propus de șeful statului este una foarte bună. Potrivit lui, sensul formării actualei coaliții a fost că ambii jucători politici, PSRM și blocul ACUM, au apreciat la justa valoare problemele Republicii Moldova. Una dintre aceste probleme este lipsa totală a statului de drept. „Acest moratoriu este un alt pas, după mine matur, care dă dovadă de aceea maturitate politică lipsă până acum în Republica Moldova. Vă aduceți aminte – venea un partid și obținea o majoritate și toți primarii fugeau la acel partid”, spune parlamentarul.

Potrivit lui, acest moratoriu aduce plus valoare și maturitate și toată lumea încearcă să facă pași reali pentru a schimba situația politică.

Deputatul socialist Adrian Lebedinschi susține că odată cu semnarea acordului de colaborare cu blocul ACUM, Partidul Socialiștilor a făcut foarte mari cedări. Parlamentarul s-a referit la faptul că în Guvernul Sandu există doar un singur ministru din partea socialiștilor în timp ce PSRM a obținut mai multe mandate în legislativ și urma să dețină o proporție mai mare în executiv. 

„Suntem diferiți, avem viziuni, inclusiv geopolitice, absolut diferite, de aceea, s-a intervenit cu acest moratoriu – în scopul menținerii alianței, în scopul dezvoltării statului. Să ajungem când cetățenii vor trăi bine și atunci vom discuta despre stânga și dreapta”, a declarat socialistul.

Potrivit lui, subiectele unde PSRM și ACUM au viziuni diferite, la etapa actuală, vor fi evitate și se va lucra doar pe subiectele unde există interes comun pentru dezvoltarea țării.

Luni, 17 iunie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că pentru ca noua guvernare să se consolideze și să reziste, este important ca o perioadă de timp să fie anunțat un moratoriu pe subiecte ideologice și geopolitice care dezbină societatea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării