594
0
Deputați, despre acțiunile Direcției nr. 6 a INI: Vor răspunde penal
594
0

Deputații Parlamentului Republicii Moldova susțin că angajații Direcției nr. 6 ai Inspectoratului Național de Investigații, care au fost suspendați din funcție, au dat dovadă de curaj.

După ce ieri, cei șapte reprezentanți ai Inspectoratuluide Investigații și-au anunțat susținerea față de Guvernul Sandu, aceștea au fost dați afară, iar cei care au organizat descinderile ce au avut loc în această dimineață în cadrul instituției vor răspunde conform legii, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Tot ce se întâmplă în Republica Moldova, în special după 8 iunie, am în vedere deciziile așa-zisei Curți Constituționale și comportamentul regimului Plahotniuc, vorbește despte faptul că cancerul degradării statalității Republicii Moldova a ajuns la limita demitirilor. Noi nu avem stat”, a declarat deputatul ACUM, Oazu Nantoi.

„Ei înțeleg că tot mai mulți polițiști deja vor ieși public să spună că nu recunosc acțiunile fostului Guvern Filip, care au uzurpat puterea, și încearcă să intimideze polițiștii”, a menționat deputatul ACUM, Igor Grosu.

„Vreau să spun că sunt foarte mândru de polițiștii care au avut curajul să iasă public și să spună că sunt cei care recunosc noul Guvern și sunt cei care susțin acest Parlament”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Ion Ceban.

„Este o disperare și cei care încalcă Constituția vor răspunde conform legii. Este articolul 326 din Codul Penal care vorbește despre sancțiunea pentru infracțiunea de uzurparea puterii în stat. Poliția și fostul șef Pînzari vor răspunde penal pentru acțiunile care le face”, a menționat deputatul ACUM, Sergiu Litvinenco.

Menționăm că polițiștii de la Fulger ar fi dat buzna în clădirea instituției în această noapte. Angajații Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații, ne-au comunicat că azi dimineață, când au venit la serviciu, au găsit angajații de la Fulger în birourile lor. Aceștia susțin că nu cunosc cum au intrat, dat fiind faptul că șeful instituției, Anatolie Macovei, nu le-a dat accesul.

Alexandru Pînzari a declarat că mascații au fost aduși pentru că în sediul instituției se află documente importante, inclusiv declarații ale martorilor implicați în dosare penale răsunătoare, astfel să nu aibă loc scurgeri de informație.

Angajații au anunțat că au fost suspendați din funcție, după ce ieri și-au anunțat susținerea față de Guvernul Sandu și că se supun noii conduceri.

În acest sens, prim-ministrul ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că îl somează pe „Alexandru Pînzari și pe cei care încalcă Constituția să înceteze toate acțiunile de destabilizare a oridinii publice”.

Amintim că ieri, câțiva polițiști au anunțat că se vor subordona noului șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, numit de ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase.

Citește și
article image
Expert român, despre cea mai mare victorie a executivului...
0
457
article image
Năstase a prezentat rezultatele a 100 de zile de la...
0
215
article image
Usatîi, despre noua guvernare: Regim după modelul lui...
0
590
article image
Șor: Noul Guvern nu a făcut nimic în 100 de zile de...
0
284