main logo
556

Deputat: Statutul de observator al Moldovei în UEEA, un plus economic

Faptul că președintele Igor Dodon a obținut pentru Republica Moldova statutul de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice, este un plus economic enorm, dar și strategic pentru dezvoltarea țării.

Deputat: Statutul de observator al Moldovei în UEEA, un plus economicDeputat: Statutul de observator al Moldovei în UEEA, un plus economic

De această părere este deputatul socialist Adrian Lebedinschi. Potrivit lui, Igor Dodon este unicul dintre persoanele de prim-rang care are relații cu Federația Rusă și cu alte state ale Comunității Statelor Independente, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Faptul că oamenii lucrează în Rusia și trimit bani acasă pentru familiile lor, acest lucru se datorează lui Igor Dodon. Dacă nu era dumnealui atât de activ și insistent în menținerea acestor relații, noi demult rupeam legătura cu partenerii noștri strategici”, a menționat parlamentarul în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Adrian Lebedinschi spune că Igor Dodon a ținut și un discurs în cadrul ședinței Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice. De asemenea, a avut mai multe întâlniri neformale cu toți liderii statelor CSI, „Aceasta generează pentru Republica Moldova noi piețe de desfacere, noi relații interpersonale”, consideră parlamentarul. În opinia lui, anume de la relațiile acestea de prietenie, se formează și prietenia între state.

Consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, cercetării și culturii, Corneliu Popovici, susține că prezența lui Igor Dodon la ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice se explică prin realizarea în practică a ideii de echilibrare a politicii externe, concept pe care șeful statului îl promovează de doi ani. „Acest principiu de echilibrare a politicii externe rezidă în faptul că noi trebuie să fim prezenți acolo unde Republica Moldova are interese”, susține consilierul.

Președintele Igor Dodon participă la ședința lărgită a Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, de la Sankt Petersburg, la care Republica Moldova participă, pentru prima dată, în calitate de observator.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării