main logo
520

Deputat român: Suntem două state și o singură țară

Două state - o singură țară! O asemenea declarație a fost făcută de deputatul român Bogdan Rodeanu în urma unei întrevederi, în data de 19 mai 2022, dintre reprezentanții Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și reprezentanții Comisiei de securitate națională, apărare și ordine publică din Parlamentul Republicii Moldova.

Deputat român: Suntem două state și o singură țarăFoto: deschide.md

„Contextele de Securitate regionale, etape derulate în cadrul cooperării parlamentare, precum și coordonate de parcurs european, au fost teme discutate cu ai noștri colegi din Comisia de Securitate, Apărare și ordine Publică din Parlamentul Republicii Moldova. 

Un astfel de dialog nu mai este demult doar un episod. Lucrăm împreună, constant, la ceea ce înseamnă o reforma accelerată pe vector proeuropean, dar și la proiecția intereselor naționale ale României și Moldovei, pe linia diplomației parlamentare. Suntem două state. Și o singură țară”, a scris Rodeanu, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Diplomația parlamentară întărește dinamica excelentă a dialogului și cooperării bilaterale dintre România și Republica Moldova, iar cu prilejul întâlnirii a fost reiterată relația specială dintre cele două state. 

Partea română a salutat modul exemplar în care Republica Moldova gestionează criza refugiaților din Ucraina și a reafirmat susținerea consolidării rezilienței statului vecin și postura de susținător fără rezerve a parcursului său european.

În context, aducem aminte despre desfășurarea, ieri, 20 mai, la Iași, a unei ședințe comune a Comisiei politică externă și integrare europeană și Comisiei juridice, numiri şi imunităţi din Parlamentul Republicii Moldova și, respectiv, a Comisiei pentru politică externă și Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României. 

Comisiile din Parlamentele de la Chișinău și București și-au exprimat susținerea politică pentru organizarea unei reuniuni comune a celor două parlamente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării