main logo
658

Deputat român: Republica Moldova merită să fie în UE cât mai repede

„Republica Moldova merită să fie în Uniunea Europeană și merită să fie acolo cât mai repede”, de această opinie este liderul Partidului „Uniunea Salvați România” (USR), Cătălin Drulă, președinte al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților a Parlamentului României.

Deputat român: Republica Moldova merită să fie în UE cât mai repede

„Lucrurile se mișcă în direcția bună. Cred că R. Moldova merită să fie în UE și merită să fie acolo cât mai repede și asta o spun clar și cred că, de fapt, s-au trezit niște lucruri și în UE, și la Bruxelles, și-au dat seama că această politică de pași mărunți nu prea funcționează. Până la urmă este o luptă între două lumi: avem o lume sălbatică, pe care ne-o propune Putin, lumea violenței, agresiunii, a morții și a închisorilor și a căzutului pe geam și avem o lume a libertății, o familie din care pe bună dreptate R. Moldova își dorește să facă parte și eu îmi doresc să fim acolo în UE cât mai repede împreună. Regrese în domeniul justiției se întâmplă chiar și în România și, mai ales, în această parte a lumii, lucrurile nu se întâmplă peste noapte, trebuie o determinare pe care am văzut-o la președintele Maia Sandu de a ajunge la o justiție care trebuie să facă dreptate. Dreptatea nu poate fi cumpărată sau influențată cu bani. E nevoie de curaj, determinare de a vrea să faci lucrurile bine și chiar dacă nu se întâmplă peste noapte lucrurile apar, important e voința, determinarea. Cred că și președintele Maia Sandu asta își dorește și se fac pași, trebuie să existe o continuitate în construcția de instituții”, a menționat  Cătălin Drulă, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA, transmite Știri.md.

Totodată, oficialul român a menționat că a avut întrevederi cu președintele R. Moldova, Maia Sandu, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Am avut astăzi o întâlnire cu președintele Maia Sandu, am avut și o întâlnire cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Am discutat despre provocările cu care se confruntă R. Moldova, situația de securitate, războiul din Ucraina, criza energetică, inflația, toate aceste aspecte care afectează întreaga zonă. Am înțeles poate mai bine după aceste discuții cât de important, și asta noi întotdeauna am susținut, este un sprijin constant din partea României pentru R. Moldova, mai ales în această grea situație și din punct de vedere energetic”, a menționat el. 

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării