main logo
814

Deputat român: Granițele Moldovei și parcursul european, nenegociabile

„Poziția României este fermă. Situația din Transnistria trebuie reglementată prin acțiuni cuprinzătoare, pașnice și durabile”, afirmă vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu. El spune că granițele R. Moldova sunt „contexte nenegociabile”.

Deputat român: Granițele Moldovei și parcursul european, nenegociabileFoto: Project-E.ro

„Poziția României este fermă. Situația din Transnistria trebuie reglementată prin acțiuni cuprinzătoare, pașnice și durabile. Acesta este contextul principal pe care l-am discutat cu Excelența Sa, domnul Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare în Guvernul Republicii Moldova. 

Alături de aceste aspecte, dialogul a conținut și alte puncte relevante despre evoluția situației din Transnistria, despre parcursul european al Republicii Moldova, dar și despre parteneriatul solid și firesc dintre țările noastre. 

Valorile unei astfel de întrevederi au întărit faptul că Dreptul internațional și respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova sunt elementele cheie care trebuie respectate în cadrul acestui proces”, transmite Bogdan Rodeanu, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților afirmă că „granițele Statului Moldovenesc, recunoscute la nivel internațional, și parcursul viitorului său european sunt contexte nenegociabile în cadrul oricăror discuții”.

„Ca parlamentari români, suntem conștienți de faptul că situația actuală rămâne una complicată și nu pot fi excluse noi provocări, iar dialogul „5+2” este blocat, cât timp agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei continuă. 

În același timp, apreciem continuarea negocierilor la nivelul grupurilor de lucru și în formatul „1+1”, Chișinău – Tiraspol, în format strict tehnic. Cu sprijin direct asumat, condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol stabilitatea și securitatea ei națională. 

Totodată, am reiterat sprijinul României pentru apelul la calm și responsabilitate formulat de către doamna Președinte Maia Sandu și de Guvern. Suntem împreună și vom sprijini ferm Republica Moldova pe calea parcursului de aderare la UE, așa cum am făcut-o și până acum. Două state. O singură țară”, conchide deputatul USR.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării