main logo
931

Deputat român: ACUM nu trebuie să semneze un nou acord cu PSRM

Deputatul român, Matei Dobrovie, consideră că Blocul ACUM nu ar trebui să semneze un nou acord cu Pardidul Socialiştilor (PSRM).

Deputat român: ACUM nu trebuie să semneze un nou acord cu PSRMFoto: Știri.md

Potrivit Infotag, politicianul a menţionat că "de la bun început avea dubii privind disponibilitatea PSRM de a pune cu adevărat umărul la dezoligarhizare", transmite Știri.md.

Potrivit lui, diferenţele dintre PSRM şi ACUM nu pot fi neglijate la nivel de vectori de orientare geostrategică.

"Această alianţă de guvernare trebuie să fie una strict temporară pentru votarea unor legi precum schimbarea sistemului electoral, iar apoi să fie convocate noi alegeri. 

Cu toate intenţiile bune pe care le au partenerii din PPDA şi PAS, este clar că se vor lovi de un Partid al Socialiştilor care, mimând colaborarea, va încerca să frâneze schimbarea care nu-i avantajează. 

Mă tem că din acest joc cei care vor deconta cel mai mult vor fi tocmai cei care încearcă cu adevărat să facă reforme, nu cei care le frânează", a spus Dobrovie.

Potrivit lui, "asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este toxică pentru Blocul ACUM".

"Atenţie la PSRM! Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituţiile cu unul în care Igor Dodon îşi plasează oamenii în majoritatea funcţiilor-cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat. 

Ultimele numiri la CNA, Procuratura Generală, Curtea Constituţională nu sunt de bun augur, ci mai degrabă un pas înapoi îngrijorător pentru cetăţenii care aşteaptă reforma justiţiei. 

Dodon şi socialiştii nu au ieşit din paradigma partajării instituţiilor, iar greşelile din perioada Filat nu mai trebuie repetate!", a spus Dobrovie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării