main logo
1422

Deputat: Raportul Kroll pregătește ieșirea la libertate a lui Filat și Platon

Al doilea raport al agenţiei de detectivi Kroll privind frauda bancară "are scopul de a pregăti terenul pentru eliberarea lui Vlad Filat şi Veaceslav Platon.

Deputat: Raportul Kroll pregătește eliberarea lui Filat și Platon

O declaraţie în acest sens a făcut deputatul Partidului Şor, Denis Ulanov, ai cărui colegi de fracţiune figurează în raportul Kroll, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, el a cerut "încetarea acuzaţiilor în adresa deputaţilor fracţiunii Şor de implicare în furtul miliardului, deoarece ei nu au comis nici un fel de acţiuni ilegale şi nu au furat bani de la bănci".

Potrivit lui, raportul conţine o constatare de fapte dispersate, evenimente şi informaţii de ziar, precum şi zvonuri jurnalistice şi liste care nu mai prezintă niciun interes economic şi public.

"Noi niciodată nu ne-am temut de publicarea raportului şi l-am aşteptat ca şi toţi. Preambulul raportului arată că acesta nu conţine date despre beneficiarii finali ai fondurilor furate. Aceasta înseamnă ceea ce Ilan Şor a recunoscut întotdeauna - companiile sale şi persoanele implicate nu sunt beneficiarii banilor furaţi", a menţionat Ulanov.

El s-a arătat indignat de faptul ca raportul nu conţine informaţii despre creditele neperformante emise de BEM în anii 2008-2012 în sumă de miliarde de lei, o parte din care au fost primite de o companie deţinută de familia preşedintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Potrivit deputatului, agenţia Kroll "a fost prinsă în mod repetat în diferite ţări cu falsificarea dovezilor, cu comenzi politice", de aceea el trage concluzia că "compania a fost angajată pentru a-l acuza pe Ilan Şor de furt şi pentru a nu atrage atenţia la adevăraţii beneficiari".

Denis Ulanov a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor. El a spus că "Ilan Şor va susţine în curând o conferinţă de presă la Chişinău şi va răspunde la toate întrebările".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării