main logo
394

Deputat PSRM: Vectorul european a adus moldovenii la sapă de lemn

Deputatul socialist Vlad Batrîncea spune că tentativa majorității parlamentare de a promova introducea sintagmei „integrare europeană” în Constituție a fost un spectacol regizat.

Deputat PSRM: Vectorul european a adus moldovenii la sapă de lemn

În declarațiile pentru presă după votul eșuat din Parlament, Vlad Batrîncea a spus că timp de nouă ani, această ideologie – integrarea europeană a adus moldovenii la sapă de lemn, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Deputatul menționează că la început vectorul european era susținut de 70% din populație. Iar acum, când popularitatea acestei opțiuni a scăzut, se încearcă introducerea forțată a ei în Constituție. 

„Acest lucru ar fi anti-democratic și anti-european. Nu poți impune o ideologie de stat, nu poți îngrădi în așa fel libertatea gândirii, libertatea exprimării, Această ar fi o greșeală fatală a Parlamentului. Sunt jocuri ostile și nu au nimic în comun cu interesul național al Republicii Moldova”, a spus deputatul.

Despre ideea organizării unui referendum la acest subiect, anunțată de președintele Parlamentarului, Andrian Candu, Vlad Batrîncea a spus că socialiștii întotdeauna au pledat pentru acest lucru. 

Deputatul este încrezător că, în cazul unui referendum, cetățenii se vor expune împotriva ideii de integrare europeană. „Integrarea europeană este istorie, o fabulă eșuată”, a afirmat Vlad Batrîncea.

Votul pentru inițiativa Partidului Democrat de introducere a vectorului european în Constituție a eșuat. 

Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor nu au susținut proiectul. Cu 54 de voturi „Pro”, inițiativa nu a fost promovată. Pentru promovarea unei inițiative constituționale este nevoie de 67 de voturi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării