main logo
4108

Deputat PSRM: Perioada statului capturat în stilul lui Plahotniuc revine

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea a criticat dur suspendarea din funcţie a procurorului general şi percheziţiile desfășurate la Procuratura Generală.

Deputat PSRM: Perioada statului capturat în stilul lui Plahotniuc revineColaj: știri.md

Batrîncea susține că „perioadă statului capturat în stilul lui Vlad Plahotniuc revine”, transmite Știri.md.

„Modalitatea și formă în care se produc acțiunile la procuratură generală, încălcarea inopinată a procedurilor legale, reprezintă justiție televizată a politicienilor nervoși.

Perioadă statului capturat în stilul lui Vladimir Plahotniuc revine. Să implici și soția adversarului...

Și cum altfel, dacă executorii sunt aceleași persoane, ce au servit docil acel regim.

Aflăm mai multe detalii. Dar la sigur această situație nu este despre stat de drept, ci un act de răfuială politică, care va fi condamnat și în Moldova și de partenerii țării.

Știri.md amintește că briefingul de presă anunțat de către procurorul general pentru ora 18:00 nu a avut loc.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini video cu mascați care întră în clădirea Procuraturii, autorii sugerând că au mers sa-l aresteze pe procuror.

Mai devreme, ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a scris pe Facebook că a fost informat, prin mail, că procurorul desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor să analizeze aspectele invocate în sesizarea deputatului Lilian Carp împotriva lui Alexandr Stoianoglo a decis pornirea urmăririi penale a procurorului general și suspendarea acestuia din funcție pe durata anchetei.

În sesizarea depusă, Lilian Carp a solicitat investigarea procurorului general sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și corupție pasivă. Acesta invocă legături dintre Veaceslav Platon și Alexandr Stoianoglo în spălătoria de bani, numită „Laundromat”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării