30 iunie, 16:28
596
1
Deputat PSRM: Discuțiile despre demiterea Guvernului sunt ireale
30 iunie, 16:28
596
1

Toate discuţiile despre demisia Guvernului şi formarea unuia nou sunt doar discuţii, nimic real nu se va întâmpla, consideră deputatul Parlamentului din partea Partidului Socialiştilor (PSRM), Vladimir Golovatiuc.

Foto: moldova24.info

Potrivit agenţiei Infotag, marţi, în cadrul unui briefing, el a menţionat că începând de la introducerea stării de urgenţă la începutul lunii martie, au fost multe "critici, profeţii că în Moldova se aşteaptă dezastru şi destabilizare", dar "Guvernul Chicu a rezistat la prima lovitură", transmite Știri.md.

"Catastrofe nu s-au întâmplat, panică şi haos nu există, stabilitatea macrofinanciară este asigurată. Este stabilitate şi pe piaţa valutară, deşi se făceau prognoze că moneda naţională se va deprecia până la 30 de lei pentru 1 dolar. Situaţia este stabilă şi pe piaţa valorilor mobiliare de stat", a spus deputatul.

El a menţionat că criza epidemiologică îi afectează pe toţi, fără excepţie, şi consideră că, în această situaţie, este necesară "consolidarea forţelor politice, a elitelor în jurul guvernării, în jurul Preşedintelui şi Guvernului, care se află în prima linie". Dar, potrivit lui, "are loc distrugerea majorităţii de guvernare" cu un singur scop: "de a face haos".

În acest sens, deputatul PDM, Nicolae Ciubuc, a menţionat că plecarea lui Ştefan Gaţcan din PSRM "pe fundalul numeroaselor plecări din Partidul Democrat" nu pare a fi ceva "surprinzător".

"Vedem acelaşi scenariu pentru crearea premiselor de haos în Moldova. Este puţin şocant, având în vedere că acum doar câteva săptămâni a fost votată declaraţia privind condamnarea traseismului politic. Deşi documentul a fost susţinut de majoritatea deputaţilor, se mai găsesc persoane amorale, fără demnitate proprie, care se decid la astfel de paşi. Dar aceste plecări nu au nicio legătură cu opiniile politice, ci se bazează pe corupţia politică", a spus el.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter