main logo
1552

Deputat PSRM, diagnosticat cu COVID-19. Acuzațiile primarului de Râșcani

Deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Vladimir Mizdrenco, nu ar fi respectat obligația de autoizolare la domiciliu, după ce, pe 25 mai, a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Deputat PSRM, diagnosticat cu COVID-19. Acuzațiile primarului de Râșcani

Potrivit primarului de Râșcani, Victor Bogatico, socialistul ar fi fost văzut în acest weekend pe străzile orașului, unde ar fi contactat cu mai multe persoane, inclusiv cu președintele raionului și consilierii locali, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Deputatul nostru este infectat. Prostia care dă naștere la indiferență, neglijență, egoism și iresponsabilitate!!! În ciuda interdicției președintelui Parlamentului, acest bărbat chipeș a umblat prin oraș în tot weekendul și s-a lăudat tuturor că a achiziționat o mașină nouă…”, susține primarul orașului Râșcani, Victor Bogatico.

Pe de altă parte, Vladimir Mizdrenco neagă acuzațiile aduse de alesul orașului Râșcani și susține că persoanele care au contactat cu el au fost supuse și ele testului, iar toate rezultatele sunt negative.

„Este regretabil ca dl Bogatico face astfel de afirmații. Este cinic sa faci politică și în caz când cineva este testat pozitiv la Covid. Singurul loc în care am ieșit în această perioadă, după dispoziția președintelui Parlamentului de vineri, este laboratorul unde am dat testul. Puținele persoane cu care am comunicat, până la testare, au mers și ele la laborator pentru a face investigații. Toți sunt negativi, inclusiv tatăl meu. În aceste zile urmez cu strictețe indicațiile medicului de familie și sper ca în curând va fi totul bine. Le urez tuturor sănătate or, nici deputații și nici primarii nu au imunitate la COVID”, a declarat parlamentarul pentru Ziarul de Gardă.

Vineri, 22 mai, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție prin care a fost instituit regimul de autoizolare pentru deputați. Decizia a fost luată după ce democratul Eugeniu Nichiforciuc a fost infectat cu noul coronavirus, iar la câteva zile și socialistul Vladimir a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Totodată, cei cinci miniștri din Guvernul Chicu, care au fost delegați de către Partidul Democrat, au fost testați pentru noul coronavirus după ce au participat la 20 mai la ședința fracțiunii parlamentare a PDM, la care a fost prezent și deputatul Eugeniu Nichiforciuc, testat ulterior pozitiv la COVID-19. Astfel, rezultatele la toți au fost negative.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării