main logo
1043

Deputat PSRM: Ceea ce se întâmplă în Moldova sfidează orice explicaţie

Moţiunea simplă asupra activităţii Ministerului Justiţiei (condus de Sergiu Litvinenco), care a fost înaintată de Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS), a fost respinsă de Parlament.

Deputat PSRM: Ceea ce se întâmplă în Moldova sfidează orice explicaţieFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, deputaţii Partidului "Acţiune şi Solidaritate" (PAS), care deţine majoritate în Parlament, au votat împotriva rezoluţiei opoziţiei, transmite Știri.md.

Din numărul total de 85 de parlamentari prezenţi în sală, 28 au votat "pentru" (BCS), iar 53 - "împotriva" (PAS), patru deputaţi s-au abţinut de la vot (Partidul "ŞOR").

Înainte de vot, deputata Ivanna Koksal a prezentat poziţia fracţiunii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor cu privire la moţiune.

"Am acceptat victoria noii guvernări şi, împreună cu majoritatea covârşitoare a cetăţenilor, aşteptăm când vor veni "vremurile bune". Cu toate acestea, vedem că nu a sosit timpul pentru democraţie, ci pentru o lume a ilegalităţii şi a nerespectării faţă de poporul şi ţara noastră", a spus ea.

În acest sens, Ivanna Koksal a subliniat că modificările propuse de ministrul Justiţiei la Legea cu privire la Procuratură, în ceea ce priveşte excluderea procurorului Găgăuziei din Consiliul Superior al Procurorilor, "contravin legii cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei", iar excluderea procurorului general din Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) "în general nu are o logică".

"Ceea ce se întâmplă astăzi în Moldova sfidează orice explicaţie. Arogant, cinic, fără a respecta nicio normă legală, l-au reţinut pe procurorul general, care s-a apucat de lupta împotriva corupţiei, un om care nu a îndeplinit ordinele şi nu a deschis dosare politice. 

Neliniştea şi frica s-au infiltrat în cetăţeni - teama că în orice moment vor veni la muncitorii de rând şi peste noapte ce s-a câştigat de-a lungul anilor va ajunge în mâinile celor care nu ştiu ce este o zi de muncă, onoare, bunătate, dreptate şi respect", a spus socialista.

Ea consideră că autorităţile "au decis din mers şi pe scară largă să arate cine este şeful".

Deputatul partidului PAS, aflat la guvernare, Vasile Grădinaru, prezentând poziţia fracţiunii, a declarat că opoziţia a înaintat această moţiune pentru a "organiza un spectacol politic şi a putea apărea la televizor mai des".

Vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi, a menţionat că pentru prima dată a avut loc în Parlament o discuţie civilizată cu privire la votul de neîncredere.

"Au venit deja vremuri bune pentru opoziţia din Parlament. Nu am intervenit în discuţie, opoziţia a adresat toate întrebările, nu am părăsit sala pentru a perturba cvorumul, aşa cum a făcut opoziţia actuală când era la putere", a spus Popşoi, care a condus şedinţa de astăzi a Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării